Bijgewerkt: 3 juli 2022

Opening van het Holland Wine Center in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Tieke Roosen
27-07-2017

Vanaf 1 augustus 2017 zal het Holland Wine Center van start gaan. De Amsterdamse Metropool, maar vooral Amstelveen, heeft er een nieuwe bezienswaardigheid bij. Wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen heeft het initiatief genomen om op haar locatie een aantal gerenommeerde wijngaarden uit Nederland zich te presenteren. Op deze wijze ontstaat er een goed beeld van hoe professioneel er inmiddels in ons land wijnen worden geproduceerd. De vele nationale en internationale prijzen die zijn ontvangen zijn daarvoor illustratief. Bovendien zijn de wijnen van deze wijngaarden te verkrijgen in het Holland Wine Center.

Foto Amstelveen
(Foto T. Roosen - 2017)

Wijnen uit de Nederlandse wijngaarden in het Holland Wine Center in Amstelveen


Meer dan 30 Nederlandse wijnen. Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 30 verschillende wijnen uit alle streken van Nederland. Niet alleen de bekende wijngebieden als Zuid Limburg, maar ook de Achterhoek en Twente, Noord-Holland, Zeeland en de Betuwe zijn vertegenwoordigd. Belangstellenden kunnen nu een wijnarrangement samenstellen voor proeverijen en hoeven niet langer het hele land af te reizen om aan de wijnen te komen.

Bezoek met de GreenLine. Het Holland Wine center en Wijngaard de Amsteltuin zijn vanaf volgend jaar een belangrijke halte van de GreenLine. Een hop-on hop-off buslijn die deze zomer heeft proefgedraaid. Zowel lokale als internationale bezoekers van de stad Amsterdam kunnen nu op plezierige wijze kennismaken met het achterland van de stad Amsterdam en in- en uitstappen waar zij willen. Zie hiervoor https://greenline.amsterdam/ 

De volgende wijngaarden hebben hun plek in het Holland Wine Center:

Wijngaard de Amsteltuin, Amstelveen

De Koen, Noord Holland

De Kleine Schorre, Zeeland

’t Heekenbroek, Overijssel

Hof van Twente, Overijssel

Betuws Wijndomein, Gelderland

Hoeve Nekum, Zuid-Limburg en

Sint Martinus, Zuid- Limburg.

Wij nodigen u van harte uit een bezoek te brengen aan dit nationale initiatief bestemd voor de Amsterdamse regio en al haar (internationale) bezoekers. Vooralsnog is het Holland Wine Center op werkdagen geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Voor meer informatie: HollandWineCenter.com, Wijngaard de Amsteltuin. Jan Schake info@hollandwinecenter.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.