Bijgewerkt: 19 april 2024

Opfriscursus rijvaardigheid voor Amstelveense ouderen wordt uitgebreid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-05-2023

In het raadhuis vond op 9 mei 2023 voor het eerst na de coronapandemie weer de gratis Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen (65+) plaats. De animo tijdens de aanmeldperiode was zo groot dat veel Amstelveners op een wachtlijst terechtkwamen. Daarom hebben Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Amstelveen-Amstelland en de gemeente Amstelveen besloten om nog dit najaar extra opfriscursussen te organiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer verzorgt de opening van de opvriscursus rijvaardigheid voor ouderen in het raadhuis op 9 mei 2023

Tijdens de tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid laten deelnemers zich bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels. Vanochtend was de eerste van twee cursusdagen. Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer verzorgde de opening en sprak de meer dan 40 aanwezigen in de raadszaal toe. Ook bedankte hij oud-wethouder Joss Tabak die de cursus samen met de VVN organiseert met een bos bloemen. 'We vinden het heel belangrijk dat ouderen in Amstelveen zich op deze laagdrempelige manier kunnen laten bijpraten over nieuwe verkeersregels en -situaties. De cursus draagt bij aan de verkeersveiligheid. Het is dan ook goed om te merken dat er zoveel belangstelling is om mee te doen met de opfriscursus. Joss bedank ik hartelijk voor haar tomeloze inzet voor de ouderen in Amstelveen' - zegt wethouder Herbert Raat.

Over de cursus. Een deskundige verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook krijgen zij tips voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kan men zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een erkende rijinstructeur in de eigen auto en omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

Deelname. Zodra bekend is wanneer de volgende opfriscursussen plaatsvinden, zullen de mensen op de wachtlijst bericht krijgen van VVN-afdeling Amstelveen-Amstelland.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.