Bijgewerkt: 3 juli 2022

Ophef bij de vernieuwing van de A9 bij Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat/Wikipedia
12-10-2019

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder A9 schrijft erover op zijn Twitter account


'Vanochtend een groot verhaal in de Volkskrant over ophef over een Spaans bedrijf dat betrokken is bij vernieuwing van de A9 bij Amstelveen. Wij houden het hoofd koel, @RWS_SAA controleert partijen en heeft veel ervaring bij dit soort aanbestedingen.'

Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. of FCC, is een toonaangevend Spaans bouwbedrijf gevestigd in Barcelona. FCC Construcción is de infrastructuurdivisie van de FCC Group (Infrastructuur, Milieu, Water), nu genoteerd als een van de 15 grootste bouwbedrijven ter wereld, actief in meer dan 25 landen. Het is een beursgenoteerde onderneming en maakt deel uit van de IBEX 35. De onderneming is een van de grootste Spaanse bouwbedrijven in Barcelona. Tot november 2014 was meer dan 50% van de aandelen in handen van een bedrijf dat gecontroleerd werd door de dochter van de oprichter, Esther Koplowitz en anderen, toen George Soros ongeveer 25% van haar rechten om aandelen te verwerven kocht.

In september 2019 publiceerde het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: 'Rijkswaterstaat heeft de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp - Holendrecht definitief gegund aan consortium VEENIX, nu bestaande uit Macquarie Capital, Siemens, Count & Cooper en FCC. Op 26 juli 2019 had Rijkswaterstaat het werk al voorlopig gegund aan het consortium. Rijkswaterstaat kijkt uit naar een constructieve samenwerking met het consortium in dit 4e DBFM-contract van het programma SAA (Schiphol-Amsterdam-Almere).'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.