Bijgewerkt: 9 mei 2021

Opknapbeurt kantorenwijk Kronenburg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
07-04-2005

Het lokale gemeentebestuur zet in op een grote opknapbeurt van de kantorenwijk Kronenburg en is daarin volledig afhankelijk van de medewerking van bedrijven en ondernemers die in het gebied gevestigd zijn.

Dit maakte wethouder Theo Tiemessen afgelopen donderdag bekend in een persgesprek. Ook deelde de wethouder mede dat de kantorenwijk" een nieuwe huurder rijker is: Woonzorg Nederland neemt achtduizend vierkante meter kantooroppervlak voor haar rekening.

Met de komst van Woonzorg Nederland is in één klap tien procent van de leegstand van de totale Amstelveense kantorenmarkt opgelost

Woonzorg neemt bovendien circa 350 arbeidsplaatsen met zich mee.
Tiemessen sprak van een behoorlijk groot succes" dat is bereikt door het sinds kort actievere wervingsbeleid van de gemeente. De renovatie van Kronenburg moet de wijk vooral veiliger en beter bereikbaar maken.

Er wordt ingezet op betere en veiligere parkeervoorzieningen en overige openbare ruimten. In Kronenburg komt ook een horecapaviljoen, zoals deze krant 1 december vorig jaar bekendmaakte.

Alles hangt af van de bereidheid van de ondernemers in het gebied om Kronenburg een injectie te geven. Als onvoldoende ondernemers geïnteresseerd zijn, haakt de gemeente af. „Er komt een go/no-go moment. Als de bereidheid wel groot genoeg blijkt gaan we ervoor en zullen we convenant sluiten met de bedrijven, anders gebeurt er niks," aldus Tiemessen.

Waarschijnlijk zal meer dan de helft van de bedrijven mee moeten doen om het plan financieel haalbaar te maken. De gemeente probeert de bedrijven te overtuigen van het nut van de opknapbeurt. Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) kan zich wel al vinden met de plannen. Zij hebben een belang van circa twintig procent in de wijk.

Groot probleem in de kantorenwijk zijn nog altijd de twee gestripte kantoortorens van het GAK, waarvan onduidelijk is of deze in de opknapbeurt worden meegenomen.

De eigenaren lopen niet over van enthousiasme om de torens op te knappen. Een van hen ziet het liefst een bestemmingswijziging om mogelijk een hotel te realiseren.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.