Bijgewerkt: 22 februari 2024

Opknapbeurt voor een veilige Bovenkerkerweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2024

De Bovenkerkerweg krijgt een grote opknapbeurt. We zijn begonnen met het aanplanten van bomen en struiken bij het vernieuwde gedeelte van de Bovenkerkerweg tussen de Burgemeester Wiegelweg en de Zagerij. Daarna starten we met het stapsgewijs herstellen van de Bovenkerkerweg tussen de Nesserlaan en de Beneluxbaan. 

Door de toename van het aantal verzakkingen in het wegdek dreigt de Bovenkerkerweg onveilig te worden. De weg verzakt steeds opnieuw, omdat deze is aangelegd op een veendijk waar populieren op staan die die veel water opnemen. Om ervoor te zorgen dat de weg veilig blijft, pakken we de steeds terugkerende verzakkingen aan de Bovenkerkerweg grootscheeps aan.Veilig en groen. Dat betekent dat we niet alleen het wegdek herstellen, maar ook de populieren vervangen door bomen die meer geschikt zijn voor aanplant op een veendijk. We pakken de structurele renovatie van de Bovenkerkerweg tussen de Nesserlaan en de Beneluxbaan in vijf verschillende achtereenvolgende fases aan, tot en met 2026. Op deze manier blijft het groene beeld zo lang mogelijk in stand: er staan alweer nieuwe bomen op het moment dat een volgende fase start.

Het groenontwerp van de beplanting van de A is uitsluitend op afspraak in te zien bij het Loket Bouwen en Vergunningen in het raadhuis. Maak een afspraak via (020) 5404911. De loketmedewerkers kunnen geen inhoudelijke vragen beantwoorden, maar kunnen u wel doorverwijzen. Voor meer informatie over de werkzaamheden kijkt u op de pagina Bovenkerkerweg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.