Bijgewerkt: 1 februari 2023

Opknapbeurt voor tuintjes van Amstelveense ouderen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Stichting Vrijwilligerscentrale Amstelland
23-02-2013

NL-DOET: OPKNAPBEURT VOOR TUINTJES VAN OUDEREN op 16 maart 2013

De Buurthulpdienst heeft, in samenwerking met de Ronde Tafel Amstelveen, een éénmalige aanbieding. Op zaterdag 16 maart 2013 houden wij weer de jaarlijkse tuinendag. Dit keer in het voorjaar, tijdens NL-DOET, dat is de landelijke vrijwilligersdag.

Deze actie is bedoeld voor ouderen die niet meer in staat zijn hun tuin te onderhouden en die in het bezit zijn van een Amstelveenpas. De opknapbeurt bestaat vooral uit snoeien en verwijderen van onkruid. Voor het zwaardere werk doen er ook twee hoveniers belangeloos aan de dag mee: Leo Noordman en Eli Brouwer.

wintertuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een wintertuin in Amstelveen


Mensen die interesse hebben in deze dag, kunnen zich elke woensdag- en vrijdagochtend opgeven via tel.nr. 6413333. Ook vrijwilligers kunnen zich telefonisch aanmelden, of per e-mail: buurthulpdienst@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl. De Ronde Tafel wil haar eigen groep voor deze dag graag uitbreiden met extra vrijwilligers, om zoveel mogelijk tuinen te kunnen doen.

De Ronde Tafel 181 Amstelveen is een serviceclub van zo’n 15 heren in de leeftijd van 30-40 jaar, die afkomstig zijn uit verschillende beroepsgroepen. Jaarlijks organiseert de Ronde Tafel Amstelveen diverse activiteiten, waaronder projecten voor het goede doel.

Een goed voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Gold Party Amstelveen, waarvan de opbrengst vorig jaar werd geschonken aan Voedselbank Amstelveen en de WE Foundation. De Ronde Tafel Amstelveen onderhoudt verder contacten met diverse buitenlandse tafels afkomstig uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en India.

De Buurthulpdienst probeert tegemoet te komen aan vragen van ouderen en mensen met een beperking, door de inzet van vrijwilligers. De Buurthulpdienst is sinds 1 januari 2013 een onderdeel van de Stichting Vrijwilligerscentrale Amstelland en is gevestigd aan Maalderij 38 1185ZC Amstelveen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.