Bijgewerkt: 18 september 2021

Oplettende Amstelvener voorkomt inbraak in woning

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
03-10-2013

Een oplettende man uit Amstelveen wist op 1 oktober 2013 te voorkomen, dat drie mannen inbraken in een woning aan de Thorbeckelaan. De Amstelvener zag de mannen rond half elf ’s ochtends lopen in de Graaf Aelbrechtlaan. Hij vertrouwde hen niet, ze hadden wel erg veel interesse in een aantal woningen in de straat. Hij stapte in zijn auto en volgde het drietal.

In de Thorbeckelaan zag hij een van de mannen uit de tuin van een woning komen lopen. Vervolgens bleef deze man voor dat huis op de uitkijk staan. De getuige parkeerde zijn auto, liep naar een plek van waaruit hij de woning goed kon zien en belde de politie.

Vlak daarna zag hij de andere twee mannen het balkon van het huis opklimmen. Op het moment dat zij een schroef in de balkondeur draaiden, arriveerde de politie. Op aanwijzen van de getuige hield een motoragent direct de man aan die op de uitkijk stond, een 26-jarige Hoofddorper.

De twee mannen die op het balkon stonden renden weg. Agenten hielden een van hen aan, een 22-jarige man uit Hoofddorp. De derde verdachte wist te ontkomen, naar hem wordt nog gezocht.

De alerte Amstelvener wees de politie ook nog op een auto die opvallend geparkeerd stond. Dit voertuig namen de agenten in beslag. In de tuin van de woning troffen agenten een tas aan met inbrekersgereedschap.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.