Bijgewerkt: 29 mei 2023

Oplichters bejaarden actief in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
03-10-2007

Sinds half september 2007 is een aantal oplichters actief in Amsterdam Zuid en Amstelveen. Met verschillende babbeltrucs worden vooral oudere bewoners het slachtoffer.

Bejaarden worden in hun woning benaderd door heren, maar ook dames, die zich op verschillende manieren toegang tot de woning verschaffen. Het scala van smoezen is veelzijdig: ze geven zich soms uit voor controleurs van het gasbedrijf/elektriciteitsbedrijf, woningbouwvereniging, thuiszorg, verkopers van kleding enzovoort. Tijdens de aanwezigheid van de oplichters in de woning stelen ze voornamelijk geld.

Mochten mensen slachtoffer geworden zijn van deze oplichters en nog geen aangifte hebben gedaan, dan worden zij dringend verzocht, dit alsnog te doen. Mede dankzij deze aangifte is de kans groter om de oplichters te kunnen aanhouden.

Daarnaast vraagt de politie buurtbewoners alert te zijn, op mensen die specifiek aandacht hebben voor woningen met oudere bewoners. Meldingen kunt u kwijt bij het algemene nummer 0900-8844, is er nood bel 112.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.