Bijgewerkt: 28 september 2021

Oplichting met pakketpost

Nieuws -> Informatief

Bron: Fraudehelpdesk
22-10-2013

Pakketfraude is momenteel een hot item. Op Facebook ziet de Fraudehelpdesk, dat gebruikers elkaar waarschuwen voor een nieuwe variant van deze vorm van fraude. Bij deze nieuwe methode laten oplichters een bestelling bezorgen op een willekeurig adres. Daarna proberen ze de bestelde producten met een smoes in handen te krijgen.

pakket Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Degene die de bestelling in ontvangst heeft genomen, blijft met de rekening zitten


Op het pakket staat bijvoorbeeld het goede adres, maar een verkeerde naam. Wie het pakket in ontvangst neemt, krijgt even later een telefoontje, of bezoek van een onbekende die stelt, dat het pakketje verkeerd is bezorgd. Soms doet deze persoon zich zelfs voor als pakketbezorger van een postbedrijf. In goed vertrouwen wordt het pakket meegegeven. Maar degene die de bestelling in ontvangst heeft genomen, blijft met de rekening zitten.

Onder andere Esther Wolvers waarschuwt op Facebook voor de oplichtingspraktijken. Zij heeft de politie en Wehkamp op de hoogte gebracht. Neem geen pakketten aan, waarop niet uw eigen naam staat, of als het adres en de naam verkeerd zijn geschreven.

Heeft iemand anders binnen uw gezin een pakket aangenomen, of zijn de buren zo vriendelijk geweest om 'uw bestelling' in ontvangst te nemen? Neem contact op met de afzender en geef het pakket niet mee aan onbekenden. Verwacht uzelf een pakket, maar bent u mogelijk niet thuis als die wordt geleverd? Licht uw buren dan van tevoren in!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.