Bijgewerkt: 3 december 2022

Opmerkelijke drugsvangsten op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Rijksoverheid
22-03-2011

De Douane en de Koninklijke Marechaussee  hebben afgelopen week (11-2011) opmerkelijke drugsvangsten gedaan. Tijdens diverse controles werden onder meer zakken met ijslolly’s, snoepjes en potjes met kruiden onderschept waar verdovende middelen in werden aangetroffen.

Op drie verschillende vluchten uit Suriname werden een 19 jarige Rotterdamse, een 21-jarige Rotterdamse en een 23-jarige Amsterdamse aangehouden, die zakken met ijslolly’s bij zich hadden. De Douane had het vermoeden dat de ijslolly’s verdovende middelen bevatten. Uit onderzoek bleek dat in de ijslolly's cocaïne zat verwerkt.

De aangetroffen ijslolly’s hadden respectievelijk een gewicht variërend van 2 tot 3 kilo, inclusief verpakkingsmateriaal. De 23-jarige Amsterdamse reisde samen met haar 1-jarige nichtje. Het meisje is overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming. Alle drie de verdachten zitten vast voor verder onderzoek door het team drugsbestrijding van de Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem.

Na een risicoanalyse van de Douane, in het kader van het samenwerkingsverband grenstoezicht op passagiers Schiphol werd een drugssmokkelaar onderschept door het Schipholteam. De verdachte was afkomstig uit Istanboel met ongeveer 2 kilo heroïne in zijn koffer. Het Schipholteam van Marechaussee en Douane zal verder onderzoek doen naar de 33-jarige verdachte uit Nieuwegein.

De laatste tijd zien Marechaussee en Douane steeds meer dat smokkelaars inventief zijn in het verstoppen van verdovende middelen. Regelmatig worden drugs aangetroffen in voedingswaren, drank, kleding, schoenen, audioapparatuur en dubbele bodems van koffers. Vorig jaar werden 1170 koeriers en slikkers aangehouden door Marechaussee en Douane op de luchthaven Schiphol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.