Bijgewerkt: 4 maart 2024

Opnieuw aanhoudingen rondom wedstrijd Ajax-Manchester

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
17-02-2012

De politie hield rondom de wedstrijd van gisteravond 41 mensen aan voor verschillende vergrijpen, waaronder openlijke geweldpleging, overtreding van de algemene plaatselijke verordening, belediging en mishandeling. In twee dagen tijd werden in totaal 129 personen aangehouden.

Op 16 februari 20012 werd het aan het eind van de middag onrustig in het Wallengebied in Amsterdam. Ajax en Manchester-supporters daagden elkaar uit. “Het begint met het gooien van een flesje bier, en op een gegeven moment vliegt er van alles door de lucht”, zegt commandant Ad Smit. “Voordat het dan tot een massale vechtpartij komt, grijpen wij in.” De politie voerde charges uit op ondere andere de Nieuwmarkt, en het Oudekerksplein. 25 Personen werden aangehouden.

Rond half zes werd het rustiger in de stad, de meesten gingen richting de ArenA voor de wedstrijd die door Ajax met 0-2 werd verloren. Na het verlies hielden de meeste Ajax-fans het voor gezien. Smit: “Het grootste probleem is de alcohol. De Engelse fans nemen dat in grote mate, en dan ontstaan er schermutselingen.” Op de Lange Niezel leidde dat bijvoorbeeld tot een vechtpartij, waarbij acht personen werden aangehouden. In totaal gingen 41 personen op de avond van de wedstrijd mee naar het politiebureau.

Een avond eerder werden al 88 personen aangehouden, en 54 Anderlecht harde kern supporters - die het idee hadden opgevat samen met Ajax-supporters de confrontatie aan te gaan met Manchester-fans – moesten op bevel van de burgemeester de stad verlaten. Het totaal aantal aanhoudingen rondom de wedstrijd Ajax-Manchester komt hiermee op 129. De meeste aangehouden personen zijn met een beschikking heengezonden. Hen staat een boete te wachten. Overigens heeft Ajax de wedstrijd met 2:0 verloren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.