Bijgewerkt: 28 juni 2022

Opnieuw wordt een Opschoondag gehouden in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Annemarie van Leent
22-07-2014

Vrijdag 1 augustus 2014 vindt opnieuw een Opschoondag plaats in Amstelveen. Op de Opschoondag gaan we gezamenlijk, jong en oud, zwerfafval opruimen. Vele handen maken licht werk! Dit keer verzamelen we bij Speelboerderij Elsenhove, Bankrasweg 1 in Amstelveen. Grijpers en zakken zijn aanwezig.

Vanwege het bezoek van de internationale jury van Entente Florale, de internationale wedstrijd, waar Amstelveen voor genomineerd is, op maandag 4 augustus is gekozen voor 1 augustus als Opschoondag. De jury gaat beoordelen, of Amstelveen zich de Groenste Stad van Europa mag noemen. Vele facetten spelen bij deze wedstrijd een rol en een buitenruimte zonder zwerfafval is er één van.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Majoor Bosshardtbrug in het Broersepark, Amstelveen


Vanaf 09.30 uur staan koffie, thee en limonade klaar. Om 10.00 uur verspreiden we ons over Amstelveen om zwerfafval op te ruimen. Van 12.00 tot 13.00 uur staat een lunch klaar op de speelboerderij. Van 13.00 tot 15.00 uur wordt opnieuw zwerfafval opgeruimd. Alleen de ochtend of middag deelnemen inclusief lunch? Dat kan natuurlijk ook.

In verband met het bestellen van de lunch wordt vooraf aanmelden op prijs gesteld. Dit kan door een e-mail te sturen naar annemarie.van.leent@xs4all.nl  of te bellen naar tel. 06 - 1521 9359.

Een haar na tweede

Amstelveen werd in 2013 op een haar na tweede bij de nationale verkiezing van groenste stad van Nederland. Door de internationale jury is zij gevraagd Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese verkiezing dit jaar. Winnaar Groningen bedankte voor de eer. Amstelveen is beroemd om haar heemparken. Het is de gelegenheid bij uitstek om internationale aandacht voor deze parken te krijgen.

Naast het groen van Amstelveen zijn ook andere thema’s belangrijk in de competitie. Zoals duurzaamheid, recreatie en toerisme. Eigenlijk is het groen in de stad het verbindend element. De route start op maandag 4 augustus 2014 op Speelboerderij Elsenhove, de lokale kinderboerderij. Daarna wandelt de jury in de symmetrisch aangelegde Stadstuinen in het Stadshart, bezoeken het Broersepark: het oudste park van Amstelveen en het heempark Dr. Jac. P. Thijsse.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.