Bijgewerkt: 13 juli 2024

Optreden van Drukwerk in P60 in 2025

Nieuws -> P60

Bron: P60
07-02-2024

Het vorige feestje is pas net voorbij, maar wij kondigen de volgende vast aan! Ik Verveel Me Zo In Amsterdam-Noord, Marianneke en natuurlijk de grootste hit: Je Loog Tegen Mij. Harry Slinger knalt het bekende Drukwerk-repertoire met ontembare energie van het podium.

Met oudgediende Marcel Lee (drums), Erik Bes (basgitaar), Bas Kors (gitaar) en Harry’s zoon Bram (toetsen) gaat op elk feest jong en oud uit hun bol. Van bomvolle café’s en popzalen tot de grootste festivals, iedereen herkent meteen de unieke stem en het rode petje van die onvervalste Amsterdamse branieschopper!


Eind jaren 1970 werd Drukwerk bekend met protestsongs tegen bijvoorbeeld de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord, woningnood en andere misstanden. In 1981 lanceerde de band hun langspeler met hierop de gouden single ‘Je Loog Tegen Mij’, die op nummer 1 terecht kwam in de Nederlandse Top 40 en tot op heden te vinden is in de NPO Radio 2 Top 2000. In de tien daaropvolgende jaren bracht Drukwerk nog zeven studioalbums uit met hits als ‘Marianneke’, ‘Schijn ’n Lichtje Op Mij’ en ‘Hee Amsterdam’. Op 8 februari 2025 staat hij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: https://p60.nl/2025/drukwerk + AFTER PARTY DOOR DJ APPELMOESAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.