Bijgewerkt: 30 juni 2022

Optreden van Gidon Nunes Vaz sextet in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: /nieuwsthumbs/Tpodium-amstelveen.png
13-02-2017

Onder de titel Eigenwijze-eigentijdse jazz creaties vindt bij Dans & Partycentrum Colijn te Uithoorn op zaterdag 18 februari 2017 - tussen 20.00 en 23.00 uur het optreden plaats van: GIDON NUNES VAZ sextet – Night Life. ‘NIGHT LIFE’ is de laatste CD van deze fabuleuze jonge trompettist Gidon Nunes Vaz. Hij formeerde daarvoor een sextet van tevens jonge muzikanten, dat zijn weerga niet kent.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Tpodium - 2017)

Gidon Nunes Vaz jazz trompettist


De formatie bestaat uit: Gidon Nunes Vaz – trumpet; Caspar van Wijk – tenorsax; Jasper van Damme – altosax; Floris Kappeyne – piano; Tijs Klaassen - double bass; Jean-Clair de Ruwe – drums. Gidon begon aanvankelijk vrij jong met het spelen van de viool, maar werd iets later op zijn achtste begeesterd door het instrument trompet. Thuis werd natuurlijk veel naar jazz geluisterd en zijn ambitie werd versterkt en ondersteund een goede leraar, Stanley Lokhin. Opvolgend maakte hij deel uit van de Amsterdamse Muziekschool o.l.v. Mr. Peter Guidi.

Een betere school kan men niet hebben. Op zijn dertiende werd Gidon in het kader van het ‘jonge talent programma’ aan het Conservatorium van Amsterdam geaccepteerd. Daar werd Ruud Breuls zijn mentor, resulterend in een binding die al vele jaren stand houdt. Op zeventienjarige leeftijd combineerde hij, zijn laatste jaar van de middelbare school, met de studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In dat jaar waren zijn leraren Menno Daams en Jan Oosthof. Na het succesvol beëindigen van de middelbare school, werd hij toegelaten tot de Bachelor (Jazz Trumpet) opleiding aan het Sweelink, Conservatorium van Amsterdam. Vier jaar later werd zijn Masters (Jazz Trumpet) cum laude aanvaard.In 2013 ging hij, middels een uitwisselingprogramma, naar het Boyer College of Music, Temple University, Philadelphia (VS). Tijdens dit semester waren zijn leraren Terell Stafford en John Swana. Gidon maakte daar ook deel uit van de Temple University Jazz Band, geregisseerd door Terell Stafford. Een hoogtepunt tijdens dat semester was het optreden met Jimmy Heath.  Gedurende de twee jaar bij deze Meester, heeft Gidon zijn proefschrift over Kenny Dorham geschreven. Het openbaren van het onbekende levensverhaal van deze legendarische trompettist en het geven van een heldere analyse met het spelen Dorham's stijl.

In mei 2015, slaagde hij voor zijn Master Class met een 9.5 waardering. Kortom hier staat een man, met groot talent en passie, volop te musiceren. Op de locatie bij Dans & Partycentrum Colijn, Industrieweg 20, Uithoorn:  Is ruime vrije parkeergelegenheid. Deze concerten zijn geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.