Bijgewerkt: 2 december 2023

Optreden van Linguae atque Cordis in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
09-10-2014

Tijdens een muzikale vesper op zondag 19 oktober 2014 in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, zingt het vocaal ensemble Linguae atque Cordis de cantate BWV 17 'Wer Dank opfert, der preiset mich' van Johann Sebastian Bach. Het is een feestelijke cantate met een rijke vocale en instrumentale bezetting. Linguae atque Cordis wordt dan ook begeleid door vier vocalisten en een barokensemble onder algehele muzikale leiding van Bert 't Hart. Henk Trommel speelt twee orgelwerken aan het begin en eind van de vesper op het grote Flentrop-orgel.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) op de leeftijd van 61 jaar in 1746. Een portret van Elias Gottlob Haussmann


Ds. Mirjam Buitenwerf is liturg en geeft een korte overweging over het thema van deze vesper: 'Juich en zing voor God'.  De muzikale vesper begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

De cantate BWV 17 Wer Dank opfert, der preiset mich is door Bach samengesteld in 1726. Naast het vocaal ensemble Linguae atque Cordis verlenen vier vocale solisten hun medewerking: Caroline Stam, sopraan; Nelleco Aalders, alt, Matthijs Frankena, tenor en Bert 't Hart zingt de basaria. Het barokensemble bestaat uit Ruña 't Hart en Kaspar Horsch (viool), Maria 't Hart (altviool) en Kees Verheijen en Eva Elgeti (hobo). Carlo Rosenberg (cello), Jaap Cohen (contrabas) en Rocus van de Heuvel (kistorgel) nemen de bassocontinuo-partijen voor hun rekening. De algehele muzikale leiding is in handen van Bert ’t Hart.


Geloofscursus ‘Zeven sloten’

Vanaf vrijdag 24 oktober 2014 start de geloofscursus ‘Zeven sloten’ voor iedereen die zijn kennis wil opfrissen of zijn geloof wil verdiepen.  Elke bijeenkomst van 17.00 – 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A, opent een theoloog één van de zeven sloten die toegang geven tot een Bijbels thema, geïllustreerd met enkele kunstafbeeldingen. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De open Bijbel in de Kruiskerk


Daarna wordt er in kleine groepen verder over gesproken. Leidraad vormt het boek ‘Ontmoetingen met God – een basiscursus geloven met Bijbelse verhalen’ van ds. Peter Hendriks. Het is bij deelname niet nodig het boek aan te schaffen. De cursus, inclusief eenvoudige maaltijd, start op 24 oktober en vindt vervolgens plaats op 31 oktober, 28 november, 16 januari, 6 en 20 februari en 6 maart. Opgave is verplicht en alleen mogelijk voor de hele cursus. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij Ria Keijzer, keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl  of  06 - 50 22 82 50. Of kijk voor meer informatie op  www.kruiskerk-amstelveen.nl .
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.