Bijgewerkt: 31 maart 2023

Optreden van The Great Eyeballs in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
04-05-2015

Optreden van The Great Eyeballs op vrijdagavond 8 mei 2015 van 20.00 tot 23.00 uur in ontmoetingscentrum De Meent. Gebeurt het u wel eens, dat uw ogen van verbazing uit hun kassen vallen? Dat bedoel ik dus! Zijzelf noemen het HARD HITTING JAZZ; een avontuurlijk traject met ook zijn subtiele momenten. Je moet het beleefd hebben om te weten wat ze ermee bedoelen; maar het is echt SUPER FUNKY.

Hun muziek wordt gekenmerkt door goede composities, mooie dansbare grooves en African beats. Sommige stukken refereren aan Herbie Hancock’s funky time zoals het nummer Gentle Thoughts. De band bestaat sinds 2008 en heeft inmiddels naam en faam in binnen en buitenland. Bandleider Berthil Busstra op keys heeft zich destijds omringd met enkele veelzijdige muzikanten: gitarist Tim Langendijk; bassist Udo Pannekeet en drummer Mark Schenk: Het oorspronkelijke team.

Foto Amstelveen
(Foto Robbie Ditch Productions - 2015)

The Great Eyeballs is de meest energieke en innovatieve Nederlandse band van het moment. Zelden heb je een band horen, waar ze net klikte en blaas je weg. Hun muziek voor elk wat wils; het wordt gekenmerkt door dansbare grooves, pop hard-hitting en subtiele jazz


Later maakte percussionist Martin Verdonk deel uit van de groep, waarmee de beat en ritmiek nog verder versterkt werd; een kwaliteit waarmee de band zich sterk onderscheidt. Door het langdurig verband is deze formatie bijzonder goed op elkaar ingespeeld en is een genot om naar te luisteren. De nummers overlappen elkaar perfect en laat je denken aan een opwindende ritje in een achtbaan. Je wordt vanzelf meegevoerd tot het eind van de rit; na een intensieve beleving is het ineens voorbij. Ook is het plezier, waarmee zij samen spelen een lust om naar te kijken. De band maakte tot nu toe 2 CD’s die door pers en publiek unaniem lovend zijn ontvangen. 1/ GREAT SONGS BY  2/ELEKTRIC DISCO JAZZKort Curriculum - muzikanten

Berthil Busstra - keys; (Wereld tours met Buzz Bros Band)

Tim Langedijk - gitaar; (Meest originele  en innovatieve gitarist van NL)

Udo Pannekeet - bas;  (Bandleider Pitch Pine Project)

Martin Verdonk - percussie; (Grammy nominated percussionist)

Marc Schenk drums; (Gare du Nord en Buzz Bros)

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net Locatie/optreden:  vrijdagavond 8 mei 2015 van  20.00 tot 23.00 uur ontmoetingscentrum De Meent Orion 3 1188 AM Amstelveen. Bereikbaarheid: T. (020) 6438015 met metro 51 – halte De Meent; buslijn 199 – halte Praam; buslijnen 170, 174 – halte Grote Beer. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.