Bijgewerkt: 30 juni 2022

Optreden van The New Conrad Miller Trio in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
09-03-2020

In het kader van het thema 'JAZZ IN DE BUURT' zal op vrijdag 13 maart 2020 bij Villa Randwijck in Amstelveen het optreden plaatshebben van THE NEW CONRAD MILLER TRIO – CON ALMA. De benaming betekent zoiets als 'met passie' en als dat de beduiding van hun opname en hun repertoire van de komende avond is; dan zijn u en ik dit keer natuurlijk weer ‘een en al oor’.

The New Conrad Miller Trio combineert traditionele jazz en blues met Zuid-Amerikaanse ritmes en harmonieën met lyrische, impressionistische composities als gevolg. De verschillende achtergronden van de drie muzikanten in dit nieuwe akoestische pianotrio laat een originele mix van stijlen klinken. De authentieke en krachtige grooves geven een nieuwe kleur en dimensie aan het traditionele jazz trio.Con Alma is de titel van het nieuwe en reeds 3de album van The New Conrad Miller Trio. Het werd wereldwijd uitgebracht op 24 januari 2020 op CD en Vinyl, via het Duitse platenlabel Mochermusic. De titel verwijst naar een stuk van Dizzy Gillespie op zijn (in 1954 uitgebrachte) LP 'AFRO'. Het waren de begindagen van Latin Jazz, met jazzy harmonieën op smaak gebracht met Zuid-Amerikaanse ritmes. Een van de meest herkenbare handelsmerken van The New Conrad Miller Trio. Maar de belangrijkste reden om hun nieuwe album 'Con Alma' ('Met Ziel') te noemen is de langdurige vriendschap onder de leden van het trio, in 'Music & Soul'.

De opnames en ook de vertolking deze avond bestaan voornamelijk uit eigen composities die van het hart en de pen komen van Coen Molenaar – piano en David de Marez Oyens – contrabas; begeleid door hun virtuoze drummer Enrique Firpi. Coen Molenaar (piano) is een All-Round muzikant, componist, leraar en producent die in wereldwijde verbanden werkt, in een breed spectrum van stijlen zoals Jazz, Fusion, Dance, Funk, R & B, Rock en New-Soul. Hij is de spil als keyboardman met de legendarische gitarist Jan Akkerman en toert met zijn eigen formaties zoals Tristan, Impulse en ‘The New Conrad Miller Trio naar diverse windstreken.

De locatie op vrijdagavond 13 maart 2020 (20.00 tot 23.00 uur) Villa Randwijck Catharina van Clevepark 10, Amstelveen. Er is zeker voldoende vrije parkeerplaats. ‘LIVE MUSIC PROJECT Amstelveen’ wordt geprogrammeerd door de Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.