Bijgewerkt: 31 juli 2021

Optreden van aanstormend muzikaal talent in de Kruiskerk in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
02-03-2015

Op zondag 8 maart 2015 is er om 12.00 uur weer een koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. Professioneel musiceren op hoog niveau vraagt, naast talent en toewijding, een jarenlange voorbereiding. Het (kamermuziek-) repertoire dat beheerst moet worden stelt technisch, muzikaal en op het gebied van concentratie en samenspel hoge eisen. Deze ochtend bieden we een podium aan Ruña 't Hart (1992) (viool), Elisa Karin Tavenier (altviool) en Maarten Lingier (piano), die ons een selectie van hun eindexamenstukken voorspelen. Het concert begint om 12.00 uur en duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

Foto Amstelveen
(Foto Janus van den Eijnden - 2013)

Violiste Ruña 't Hart


Gespeeld wordt de bekende vierde vioolsonate (viool, piano) in c klein BWV 1017 van Johann Sebastian Bach. Verder het prachtige KV 423, het Duo in G majeur voor viool en altviool van Wolfgang Amadeus Mozart. Van de Russische componist Michael Glinka speelt het trio drie Russische liederen voor viool, altviool en piano; mooie romantische muziek. Laurens de Man laat in solospel het prachtige Flentrop-orgel van de Kruiskerk horen met een drietal composities van Bach: het trio super Herr Jesu Christ, dich zu uns wend (BWV 655), het zeer bekende Wachet auf, ruft uns die Stimme(BWV 645) en de dansende fuga 'gigue' in G groot (BWV 577).

De musici zijn drie examenstudenten van het Amsterdams Conservatorium: Ruña 't Hart (viool), Léon van den Berg (altviool) en Laurens de Man (piano en orgel). Individuele muzikale kwaliteiten, instrumentbeheersing, toewijding en volharding zijn voor een aankomend musicus ontzettend belangrijk. Een zwaarwegend onderdeel van de opleiding is samenspel in ensembleverband. In het koffieconcert is deze vorm van musiceren daarom volop aanwezig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.