Bijgewerkt: 26 november 2022

Optreden van bluesband Jimmy's Gang in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
13-01-2020

In het kader van de serie 'Blues in de wijk' vindt op vrijdag 17 januari 2020 in wijkcentrum Alleman te Amstelveen het optreden plaats van JIMMY’S GANG. Al bijna zo’n 40 jaar betreden Jimmy Hartman en zijn medebroeders de planken van de Nederlandse Bluespodia, maar ook daarbuiten. Een gerenommeerde blues band die alle windstreken van de planeet heeft bereisd en bevaren. Globaal en muzikaal zijn zij, in diverse genres, van alle markten thuis!

Het zou zomaar kunnen zijn dat hun laatste CD daarom de titel ‘NOTES FROM A BLUE(S) PLANET’ draagt.  Hun repertoire is een dynamische mix van rock, soul, funk en blues. Jimmy Martin Sterman, Zanger entertainer en acteur, speelde reeds vanaf begin jaren 1960 met fenomenen als Herman Brood, Hans Lafaye en in Bands als: Blues 66, IBC, Blues Dimension. Op later datum ook met de gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.Zijn ‘GANG’ bestaat uit: Casper de Graaf op toetsen/Hammond en zang; Cees van der Laarse op basgitaar; is bekend van o.a. Brainbox en diverse bekende formaties; Leadgitarist Pete Becker is een goede bekende uit het Haarlemse muziekcircuit; Op slagwerk en zang is Pieter Voogt een voortreffelijke drummer met stem, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff enz..Samen zorgen zij voor een lekkere verrassend swingende avond. Met een breed repertoire geënt op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville, van Jimmy een theatershow uitvoert die door heel NL gaat.

Hun stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische Southern blues rock sound, soms Latin afgewisseld met mooie ballads van voornoemde fenomenen. Met slim gearrangeerde covers gecombineerd met eigen werk begeesteren ze hun publiek en zorgen voor een geheel eigen sfeer die de toeschouwer nog dagen bij blijft. Locatie: Wijkcentrum Alleman; (optreden vrijdag 17 januari van 20.00 en 23.00 uur. Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaar met tram 5 en bus 55 – halte Onderuit. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid. ‘LIVE MUSIC PROJECT AMSTELVEEN’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’ en wordt uitgevoerd onder de noemers JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.