Bijgewerkt: 21 juli 2024

Optreden van de Flat Tire Blues Band op 29 januari 2016 in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
25-01-2016

De leden van deze band draaien al jaren mee in de muziekscène en laten dat ook horen bij hun uitvoeringen. Hun speelstijl is gericht op het genre van de West Coast Jump and Swingblues, conform het stempel van de oude meesters, zoals James Harman, Rick Estrin en The Fabulous Thunderbirds. Sinds 2012 ontwikkelde hun sound zich verder en is recent de Rhythm & Blues-old style in aan het repertoire toegevoegd.

De bezetting bestaat uit: Marcel Schuurman, ‘The Fatman’  vanwege zijn imposante verschijning, is de voorman van de band op zang en (solo) gitaar. Eric Lopes Cardozo op (solo) gitaar is zijn Compaan Beide gitaristen brengen een verschillende sound en ook blues-stijl met zich mee, wat maakt, dat de Flat Tire Band over een eigen en herkenbaar klankbeeld beschikt. De ritmesectie met Frans Gabler op bas, Wout van Breugel op drums zijn als duo de stimulus voor de beat van de band. In haar relatief korte bestaan (sinds 2012) verscheen deze band al op vele locaties.Zij manifesteerden zich op diverse blues-festivaloptredens en regelmatig op de natuurlijk plekken van de klassieke blues-locaties die in meerdere omgevingen van Nederland te vinden zijn. Ook het afgelopen jaar was deze band bij Alleman; en met veel succes, dus daarom een prolongatie! Waar blues nog wel eens geassocieerd wordt met het uitdragen van sombere gevoelens ingegeven door het leven, onderscheidt de Flat Tire Band zich door het spelen van meer swingende blues-nummers.  “Er mag gedanst worden, graag zelfs” aldus ‘Fatman’ Marcel Schuurman.

De locatie van het blues optreden is op vrijdagavond 29 januari 2016 van 20.00 tot 23.00 uur. Wijkcentrum Alleman tel. 020 6453945 Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaarheid: Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit.

Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Er is er ruime vrije parkeergelegenheid. Entree: € 7,50; leden/student € 5.00. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.