Bijgewerkt: 3 december 2023

Optreden van het Joris Teepe kwartet in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
02-02-2015

Op vrijdag 6 februari 2015 gaat het kwartet van Joris Teepe in wijkcentrum De Bolder optreden. Dit ensemble bestaat dit keer uit voornamelijk New Yorkers ook al woont ¾ inmiddels in Nederland.  Bassist Joris Teepe vertrok in 1992 naar New York en wist daar als een van de weinige Nederlanders carrière te maken in de jazzscène. Hij speelde met grootheden als Randy Brecker, Benny Golson, John Abercrombie.

Negen jaar was hij de bassist van de drummer Rashied Ali en zijn kwintet. Regelmatig brengt hij Amerikaans talent naar Nederland. Joris kent Adam & Steve al 20 jaar en dit gezelschap bruist van de energie die New York zo typerend maakt. De New Yorker Adam Kolker (tenor sax & basklarinet) is vooral bekend geworden van zijn werk in de Latin muziek met o.a. Ray Baretto. Drummer Steve Altenberg woont al enkele jaren in Amsterdam en doceert tevens aan het conservatorium in Groningen.Jasper Soffers is een gerenommeerd pianist die met vele beroemde muzikanten als Kenny Wheeler, Roy Hargrove, John Scofield, John Clayton etc. heeft gespeeld. Vertoefde derhalve ook vaak in de USA. Is ook pianist in het Metropole Orkest en speelt met vele bekende Nederlandse musici als Jan Menu, Bart Wirtz, Till Brönner en is docent aan twee conservatoria. Al met al een kwartet, dat er mag wezen en het zal u niets verbazen als de swing er bij De Bolder weer behoorlijk in zal zitten. Ik zal dit gebeuren voor geen goud willen missen; het is echt een unieke compositie van talenten. The Line Up: Adam Kolker tenorsax, clarinet USA, Jasper Soffers piano NL, Joris Teepe contrabass NL/USA, Steve Altenberg drums USA

Adres: Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140 1186 EX Amstelveen. Tijd: 6 februari 2015 - vrijdagavond 20.00 tot 23.00 uur. Bereikbaarheid: tel. 020 6471509. Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof. Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.