Bijgewerkt: 19 april 2024

Optreden van het pianotrio Klatwerk3 in De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
07-11-2015

Klatwerk3, het pianotrio komt uit het pure Noorden des lands Groningen overwaaien. Als de wind NNO staat is daar redelijke kans op; dan zetten zij de zeilen bij en gaan zij ‘voor de wind’ in Amstelveen uitkomen. Overigens is hun bekendheid misschien in het westen nog niet zo groot, maar talent verloochend zich niet en derhalve zijn ze bij de intimi reeds volop doorgedrongen.

Het Trio bestaat uit: Boelo Klat; Ruud Vleij en Ancel Klooster. Boelo Klat (Pianist) studeerde aan het conservatorium in Groningen klassiek piano en jazz. Hij won reeds in 1990 het Middelsee Jazz Concours en speelde daarna samen met Hanneke Kappen en Jan Glas. Hij heeft inmiddels acht cd ‘s op zijn naam staan met eigen composities. Ruud Vleij (Bassist) studeerde contrabas en basgitaar in Den Haag, deed veel theaterprojecten en tours in Europa. Zo speelde hij o.a.  met Francien van Tuinen en het Noordpoolorkest.

Foto Amstelveen
(Bron KLATWERK3 - 2015)

Leden van het pianotrio KLATWERK3: Boelo Klat, Ancel Klooster en Ruud Vleij


Ancel Klooster (Drummer) studeerde klassiek slagwerk en drums in Groningen en New York. Hij speelde met Jumping The Blues, diverse musicals en in een project met muziek van Vince Mendoza. Zij maakten gezamenlijk inmiddels vier albums, waarvan de laatste ‘EYE OPENER’ genaamd.

Pianist/componist Boelo Klat liet zich voor deze nieuwe CD qua sfeer inspireren door het gewone alledaagse leven en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor vormt zijn muziek zich tot een kleurrijk pallet van muzikale indrukken en diversiteit van verstilde, avontuurlijke, humoristische en filmische klanken veelal gecomponeerd door Boelo zelf die oorspronkelijk ‘n klassieke achtergrond heeft. Klatwerk3 onderscheidt zich door zijn eigenzinnige compositie-opbouw, gecombineerd met improvisaties, waar de jazz raakvlakken vindt met pop- en klassieke muziek. Beluister hun nieuwe release: EyeopenerLocatie optreden op vrijdagavond 13 november 2015 - 20.00 tot 23.00 uur in Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6471509 Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof. Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. 4PLACES2B - Ja.zz in de buurt & Blues in de wijk wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.