Bijgewerkt: 22 maart 2023

Optreden van jazz zangeres Corinna Kramer bij Podium Elsrijk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
23-02-2020

In het kader van 'Live music project Amstelveen' zal onder de noemer 'Jazz in de buurt' op vrijdag 28 februari 2020 bij Podium Elsrijk het optreden plaatsvinden van: Memories of Peggy Lee; belichaamd oor Mme Corinna Kramer.

Peggy Lee (1920-2002) was een van de grootste zangeressen van haar tijd die zorgde voor een nieuwe jazztraditie. Met een stem die niet zo leed-overgoten klonk als Billie Holiday, maar ook niet zo jubelend door alle registers klonk als Ella. Sensueel, swingend en bluesy was haar kenmerk met een enorm gevoel voor timing en tekst. Daarnaast was ze creatief tot in haar tenen, maakte veel arrangementen zelf en schreef ook haar typisch eigenzinnige teksten. Een bijzonder leven had ze zeker!Zangeres Corinna mag best een kosmopoliet genoemd worden; zij woonde opvolgend in Amsterdam, Londen en in New York met zijn vele bars en jazzclubs. In haar beleving een inspirerende jazz-stad die uitdaagt tot muzikaal meedoen, hetgeen bij haar uitermate intrigeerde, waardoor haar passie voor het zingen ontstond. Haar band ‘de Cosmopolitans’ bestaat uit: Mark van der Feen piano; Sven Schuster contrabas en Victor de Boo op drums.

Zij spelen vele prachtige hits van Peggy Lee zoals 'Fever', 'I'm A Woman', en natuurlijk haar lijflied bij uitstek: 'Is That All There Is?'. Ook hoort u deze avond een aantal bekende liedjes en andere pareltjes, waarbij Iedere song wel een bijzonder verhaal kent en hoe die tot stand gekomen is. Het gehele repertoire geeft niet alleen een prachtig overzicht van haar leven, maar ook een interessant beeld van de veranderende tijdgeest uit vorige eeuw; vlot en bondig gepresenteerd uiteraard!

Locatie: Podium Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld) Adres: Rembrandtweg 428, Amstelveen. Concert op vrijdagavond 28 februari 2020 – van 20.00 tot 23.00 uur. U vindt er ter plaatse voldoende vrije parkeergelegenheid. Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00. ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.