Bijgewerkt: 31 maart 2023

Optreden van latin quartet Paradigm in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
09-05-2015

De latin-jazz band Paradigm Quartet werd opgericht in de zomer van 2011 door pianist Danny van Kessel en gitarist Daniël Mathot. Kort hierna werd de band aangevuld met de Mexicaanse bassist Humberto Albores en de Surinaamse drummer Yoran Vroom. De verschillende culturele achtergronden zijn de basis van de band gaan vormen. Na een jaar intensief repeteren en tal van optredens besloot de band de studio in te gaan. Hieruit is de debuut EP ‘First Flight’ ontstaan. Op deze EP zijn ook de uit Curaçao afkomstige percussionist Vernon Chatlein en saxofonist Jasper van Damme te horen.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Tpodium - 2015)

Paradigm Band Amsterdam


De naam Paradigm is oud Grieks en staat voor een ‘model’, of ‘voorbeeld’. Met deze naam streeft de band een voorbeeld te zijn in het verkennen van nieuwe muzikale gebieden binnen en buiten de wereldmuziek. Naast de bekende Latin ritmes uit Cuba, Puerto Rico en Brazilië heeft de band ook een duidelijke Fusion en Rock sound ontwikkeld. Dit alles afgewisseld met lyrische jazz improvisaties door gitaar en opzwepende Latin solo’s van de piano. De legendarische pianist, arrangeur, componist Jan Laurens Hartong (o.a. Nueva Manteca) heeft de ‘ liner notes’ geschreven voor hun EP “First Flight”. Deze EP is te vergelijken met “Santana meets Herbie Hancock in Cuba after a heavy night in New York”.Als jonge net afgestudeerden heb ik Danny en Yoran ontmoet onder de hoede van Pablo Nahar-bassist, inmiddels legende en grondlegger van het Surinam Music Ensemble later genoemd 4SURE. De ‘Latin Drive’ opgedaan in die periode is bij de jonge garde nog volop aanwezig. Dit team van vier begeesterde muzikanten gaan u de komende vrijdagavond onder eigen noemer duidelijk verrassen. Zij hebben een hoog individueel  kwaliteitsgehalte en behoren inmiddels tot de TOP in Latinjazz. Tonights Line Up: Danny van Kessel – piano, keys, Daniel Mathot - gitaar, Humberto Albores – basgitaar, Joran Vroom – drums.

Tijd en locatie optreden: 15 mei 2015 - vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 uur, Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140 1186 EX Amstelveen Bereikbaarheid: tel. 020 6471509. Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof. Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.