Bijgewerkt: 8 december 2023

Optreden van saxofonist Jasper Blom in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
04-01-2016

Jasper Blom is een even bescheiden als geniale saxofonist treedt op in wijkcentrum De Bolder op vrijdag 8 januari 2016. Origineel en virtuoos; een musicus die continu de diepte opzoekt, het avontuur en het onbekende. Hij houdt van het werken met effecten en klankkleuren ter ondersteuning van de sound van de band. In zijn zoektocht naar de perfecte techniek woonde hij, na zijn studie aan Codarts Rotterdam, geruime tijd in New York en maakte na zijn terugkeer de overstap naar het Amsterdamse.

Vol vuur, frisse ideeën en met interessante vondsten musiceert hij nu al enige jaren met zijn eigen kwartet met gitarist Jesse van Ruller, bassist Frans van der Hoeven en topdrummer Martijn Vink. Ook is hij betrokken bij diverse projecten  met top groepen als ‘Ensemble a l’ Improvise’ (Joris Roelofs), ‘Tripod’ (Francien van Tuinen), David Kweksilber’s Big Band en ‘Identikit’ (Marzio Scholten).In alle rust bouwt de virtuoze tenorist aan zijn levenswerk: 10 albums met zijn vaste kwartet gaan het worden. Het vierde album genaamd ‘Audacity’ werd januari 2015 in het Bimhuis gepresenteerd samen met natuurlijk: Jesse, Frans en Martijn en als speciale gasten Lilian Vieira en Ruben Hein. Componeren is vaak manipuleren naar een bepaald concept ten faveure van de balans der stukken. De vraag die er bij hem altijd aan ten grondslag ligt is: wat zou er gebeuren als..?.

Van invloed waren en zijn: Sonny Rollins, Dave Liebman in NY, Joe Allard filosofie, Michael Moore, Anthony Braxton en Warne Marsh. Nu als docent ‘hoofdvak saxofoon’ geeft hij les aan het vermaarde Sweelinck Conservatorium en leidt hij daarnaast wekelijks de sessies in het Bimhuis met jong opkomend talent. Vele jonge saxofonisten zijn bij hem in de leer, maar ook jonge muzikanten uit de andere disciplines vallen onder zijn tutor-schap, waaronder dus ook de leden van deze selecte formatie. De jazzprofessor ziet zijn studenten graag experimenteren, maar tegelijk leert hij hen om vol overtuiging in de vrije jazzscene een positie in te nemen met eigen compositie en improvisatie en het moderne jazzidioom van buiten te kennen. Het concert dat deze avond wordt gepresenteerd met de veelbelovende jonge talenten bestaat uit:

Joao Coelho - piano; Giuseppe Romagnoli - contrabas; Joan Terol op drums; ondersteund door de maestro himself. Deze heren komen van respectievelijk: Portugal, Italië en Spanje en studeren aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Het beloofd vast een spannende avond te worden. Locatie en tijd van het optreden op vrijdagavond 8 januari 2016 - 20.00 tot 23.00 uur in Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6471509. Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.