Bijgewerkt: 22 maart 2023

Optreden van stand-up comedian Samba Schutte in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
22-12-2014

Half-Nederlands en half-Mauretaans en opgegroeid in Ethiopië handhaaft Samba Schutte zich in goede handen van zijn fans. Wij zitten in de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen op zaterdagavond 20 december 2014. De rake herinnering aan zijn hand, waarmee hij gevraagd werd om te figureren, komt danig binnen. De kwaliteit van de show roept respect op voor de zegen en de vloek: multiculturele vormingsjaren en wereldwijde achtergrond. Hij werd geboren in Mauritanië en groeide op in Ethiopië met binnen het gezin verschillende geloven (de Islam en het Christenendom) en talen.

Foto Amstelveen
(Foto Kees Willems - 2014)

Samba Schutte (1983) is een Afrikaans-Nederlands stand-up comedian


Zijn voornaam dankt hij aan zijn moeder uit het Afrikaanse Mauritanië en zijn achternaam aan zijn vader uit Medemblik. Diverse reacties op beide namen door mensen deden hem die zegen en vloek beseffen. Je hoort nergens echt bij, terwijl het tegelijk je kracht wordt, als je dit positief inzet. Zijn show is een sprankelend voertuig van verlangen naar echtheid. Het is fijn, dat er stiltes zijn in de dynamische verhalen en tussen de grappen. De thema’s zijn veelzeggend, hilarisch en ontroerend. Zijn spontane bijdrage diezelfde middag aan Serious Kerst Amstelveen in het Oude Dorp toont ook, hoe heerlijk het is om met Samba Schutte te zijn!

Samba Schutte?

Samba Schutte (1983) is een Afrikaans-Nederlands stand-up comedian, cabaretier en acteur die in 2006 de jury- en publieksprijs won op het Leids Cabaret Festival. Zijn vader komt uit Nederland, is christen en werkt in Afrika. Zijn moeder komt uit Mauritanië en is moslim. Hij is speler van The Comedy Store in Los AngelesAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.