Bijgewerkt: 2 maart 2024

Opvoed tipkrant in Noord-Holland

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
12-10-2010

Zorg Goed voor Jezelf is de boodschap aan alle ouders

Eerste Noord-Hollandse Tipkrant verschijnt in oktober

Na een succesvolle campagne in het voorjaar van 2010, verschijnt nu in alle gemeenten in de provincie Noord-Holland de zogenaamde Tipkrant van Positief Opvoeden, Triple P. Deze krant staat vol leuke en nuttige tips en verhalen over opvoeden.

Vanaf 11 oktober 2010 wordt hij op heel veel plekken, zoals basisscholen en bibliotheken, gratis uitgedeeld. Om deze Tipkrant kracht bij te zetten zal er begin oktober weer een postercampagne in de Provincie te zien zijn, waar weer gebruik wordt gemaakt van de aansprekende campagnebeelden met herkenbare opvoedsituaties en tips.

Tipkrant in Noord-Holland

In deze Noord-Hollandse editie van de Tipkrant staat het thema ‘Zorg Goed voor jezelf’ centraal. Rond dit thema komen herkenbare ervaringen van ouders aan bod en vertellen beroepskrachten hoe ze vanuit de methode Positief Opvoeden, Triple P ouders helpen.

Tevens wordt er ingegaan op de inhoud van de methode, wie er mee werken en vinden ouders er allerlei tips voor leuke activiteiten met de kinderen, en voor zichzelf. Ouders die na het lezen van de krant meer informatie of hulp willen, vinden in de krant alle adressen van de Centra voor Jeugd en Gezin en opvoedspreekuren in de buurt.

Overal gratis verkrijgbaar!

De Tipkrant heeft een tabloidformaat en ziet er vrolijk en aantrekkelijk uit. Hij wordt op grote schaal gratis verspreid, onder andere bij kinderopvang, peuterspeelzalen, scholen, Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus, bibliotheken. Vanaf 11 oktober komen ouders en beroepskrachten de Tipkrant dus overal tegen.

Mocht iemand hem toch gemist hebben, dan is de krant ook te downloaden via www.positiefopvoeden.nl. Deze website biedt tevens meer tips en hulp, kunnen ouders online en anoniem vragen stellen aan een opvoedadviseur en geeft informatie over lezingen, groepscursussen en andere activiteiten gericht op opvoeden in hun regio.

Positief Opvoeden, Triple P

Het Positief Pedagogisch Programma (Positief Opvoeden, Triple P) vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden, Triple P helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen.

Deze steun kan variëren van informatie over opgroeien en opvoeden zoals: slapen, driftbuien, huilen, agressie of pesten tot intensieve begeleiding bij het opvoeden van bijvoorbeeld een hyperactief kind. Positief Opvoeden, Triple P zorgt ervoor dat ouders (weer) plezier krijgen en houden in het opvoeden. Deze positieve opvoedingsstijl stimuleert kinderen zich goed te ontwikkelen.

Instellingen werken samen

De ondersteuning van ouders houdt niet op bij de website. Veel beroepskrachten die werkzaam zijn bij instellingen voor ouders en jeugdigen, zoals de Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus en onderwijsinstellingen kunnen op de manier van Positief Opvoeden, Triple P vragen van ouders beantwoorden. Als ouders meer hulp nodig hebben kunnen ze ook terecht bij jeugdzorginstellingen en verschillende particuliere instellingen. Dat betekent dat ouders op dezelfde manier antwoord op hun vragen krijgen, of het nu om een klein of groot probleem gaat!

De campagne is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten. De instellingen aangesloten bij de Centra voor Jeugd en Gezin die met het programma werken zijn onder meer:  de GGD Jeugdgezondheidszorg van 0-19 jaar, Jeugd Maatschappelijk Werk van Vita Welzijn en Advies, Pedagogisch Adviseurs van SO&T. Daarnaast werken andere instellingen voor jeugdzorg, jeugdhulpverlening, eveneens met Positief Opvoeden, Triple P.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.