Bijgewerkt: 2 december 2023

Opvoedpoli in Amstelveen is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2014

Op woensdag 28 mei 2014 heeft Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugdzorg de Opvoedpoli aan de Amsterdamseweg geopend. Bij de Opvoedpoli kunnen kinderen en gezinnen terecht met vragen over ouderschap, opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. De Opvoedpoli biedt eigentijdse vormen van jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en hulp bij schoolproblemen.

Wethouder Brandes: “De nieuwe Jeugdwet wordt pas 1 januari 2015 ingevoerd. Maar in Amstelveen zijn we nu al langer bezig om te kijken, hoe we de jeugdzorg nog beter kunnen organiseren. En daar hebben we de hulp bij nodig van instellingen die zaken anders durven aan te pakken. De werkwijze van de Opvoedpoli sluit aan bij de visie van de gemeente: 1 gezin, 1 coach, 1 aanspreekpunt.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Jeugdzorg


De Opvoedpoli bestaat sinds 2008. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een organisatie met bijna 500 medewerkers. Het kind en het gezin staan centraal. Wat is er nodig om een kind weer goed te laten functioneren? Wat wil hij, of zij zelf? Rondom kind en ouders wordt hulp-op-maat gebouwd. Een gezin heeft één coach die alles coördineert en er is één plan met concrete doelen.

Directeur Linda Bijl van de Opvoedpoli: 'Wij denken, dat de jeugdzorg te veel verkokerd is en veel beter en sneller kan worden georganiseerd. Bovendien kan het volgens ons een stuk goedkoper zonder, dat dat ten koste gaan van de kwaliteit. Met de bezuinigingen die er vanuit Den Haag aankomen is dat natuurlijk belangrijk om ook in de toekomst de jeugdzorg betaalbaar te houden. Amstelveen is zo verstandig om daar nu alvast mee aan het werk te gaan'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.