Bijgewerkt: 9 december 2022

Oranjecomité Amstelveen Oranje luidt Koningsdag in met 'beursgong' AEX

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveen Oranje
28-04-2015

Het bordes van de AEX/Euronext beursvloer kleurde op maandagmorgen 27 april 2015 oranje. De handelsdag op de beurs werd geopend met een slag op de gong door Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen en Frank Kuyper, voorzitter van de Stichting Amstelveen Oranje.

Amstelveen Oranje kreeg de eer van de gongslag - voorbehouden aan vooraanstaande personen, captains of industrie en hoogwaardigheidsbekleders – als dank voor de organisatie van Koningsdag 2014 in Amstelveen, de eerste Koningsdag sinds de troonswisseling in 2013, in het bijzijn van de Koninklijke Familie. De organisatie vertegenwoordigde de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, die overal in het land afdelingen heeft belast met het organiseren en/of faciliteren van de vrijmarkten en –feesten op Koningsdag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveen Oranje - 2015)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen en Frank Kuyper, voorzitter van de Stichting Oranje Amstelveen slaan samen een slag op de gong bij de beurs van AEX/Euronext


Frank Kuyper van Amstelveen Oranje: “Het was een eer en een voorrecht om Koningsdag voor een nationaal TV-publiek te mogen voorbereiden. De samenwerking met de gemeente was fantastisch.” Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “We dragen het stokje door middel van de gongslag symbolisch over aan Dordrecht, dat vandaag gastheer is van de Koninklijke Familie. We wensen alle Oranjeverenigingen in Nederland en het publiek een fantastische dag toe.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.