Bijgewerkt: 27 juni 2022

Origami workshop is groot succes in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
01-06-2015

Samen met de Japanese Women's Club organiseerde de Bibliotheek Amstelland zondag 31 mei 2015 een succesvolle en feestelijke Origami Workshop voor kinderen. Van halftwee tot vier uur waren de beschikbare plaatsen aan de tafels bezet. Niet alleen met kinderen maar ook volwassen, opa’s en oma’s die voor hun (klein)kinderen iets leuks wilde maken. Onder deskundige begeleiding van 12 Japanse vrouwen werd de een na de andere kraanvogel, kikker, paard of ander moois kunstig gevouwen.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2015)

Origami makers in de bibliotheek in Amstelveen


“De Bibliotheek Amstelland kreeg het verzoek van de Japanese Women’s Club, of we wilde meewerken aan de origami workshop om zo twee culturen beter met elkaar kennis te laten maken. Zij zien de bibliotheek als ideale openbare locatie om dit te doen. De vele spontane positieve reacties van zowel de deelnemers als de toeschouwers bevestigden dit. Een mooi initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is”, aldus Hiske Deinema, verantwoordelijk voor het cultureel programma van de bibliotheek. Voor degene die de workshop gemist hebben; de kans is groot, dat er in het najaar weer een Origami workshop gegeven zal worden. Hou de website van de bibliotheek dus in de gaten.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2015)

Het resultaat van de origami makers ligt op tafel


Origami?

Origami is de uit China afkomstige kunst van het vouwen van papier (折り紙, Japans: 'ori', vouwen, en 'kami', papier). In origami wordt een beperkt aantal vouwen gebruikt, maar door de combinatie hiervan zijn intrigerende ontwerpen mogelijk. De kunst ontstond in China in de eerste, of tweede eeuw, kort na de uitvinding van het papier. Van daar uit is origami naar Japan overgewaaid, waar het de huidige, bekende vorm heeft gekregen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.