Bijgewerkt: 19 april 2024

Orkaan Bertha komt even langs

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
10-08-2014

Vanmiddag en vanavond op zondagmiddag 10 augustus 2014 zijn enkele onweersbuien, vooral in de kustgebieden later kans op zware windstoten - meldt het KNMI. In de loop van de middag en vanavond trekken er enkele onweersbuien over het land. De storm wordt veroorzaakt door de post-tropische cycloon Bertha.

Foto Amstelveen
(Bron Google Earth - 2014)

De post-tropische cycloon Bertha boven de UK op 10 augustus 2014 13 uur 30


Hierbij is hagel mogelijk en kunnen er (zware) windstoten voorkomen. Vanavond en vannacht komen er in de kustgebieden zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur. Wij kunnen potentieel zeer forse regen- en onweersbuien verwachten. Ook na het vertrek van de staart van de orkaan kan de wind sterk waaien.

Een tropische cycloon is een snel roterende storm systeem, gekenmerkt door een lage druk centrum, sterke wind en een spiraal vorming van onweersbuien die zware regen produceren. Afhankelijk van de ligging en sterkte, is een tropische cycloon aangeduid met namen als orkaan, typhoon, tropische storm, cycloon storm, tropische depressie en gewoon cycloon.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.