Bijgewerkt: 2 december 2022

Oud elektrisch speelgoed inleveren bij de Groene Piet!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-12-2012

Op Pakjesavond krijgen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed. Het oude elektrische speelgoed belandt vaak in de vuilnisbak. Zonde, want dan wordt het niet gerecycled. Lever het voor 31 december 2012 in bij het Afvalbrengstation!

wecycle Amstelveen
(Bron wecycle - 2012)

De gemeente Amstelveen doet samen met 250 andere gemeenten mee aan de landelijke Sinterklaasactie van recycleorganisatie Wecycle


De gemeente Amstelveen doet samen met 250 andere gemeenten mee aan de landelijke Sinterklaasactie van recycleorganisatie Wecycle. Wie tussen 6 en 31 december 2012 oud elektrisch speelgoed, of een ander elektrisch apparaat inlevert bij het afvalbrengstation, krijgt een uniek Wecycle-sleetje cadeau én maakt kans op een familiebox hotelovernachting.

Wecycle heeft voor de inzamelactie een reclamecampagne ontwikkeld, waarin Groene Piet de hoofdrol speelt. Groene Piet was te zien in TV-spotjes rondom het Sinterklaasjournaal. Zo leren ook kinderen, dat zij elektronisch speelgoed niet moeten weggooien.

Per jaar zamelt Wecycle ongeveer een half miljoen kilo elektrisch speelgoed in. Ruim 1,5 miljoen kilo elektrisch speelgoed verdwijnt nog steeds in de vuilnisbak. Met de campagne wil Wecycle mensen stimuleren meer oud elektronisch speelgoed in te leveren, zodat het kan worden hergebruikt. Bewoners kunnen overigens het hele jaar door hun afgedankte elektrische apparaten afgeven bij het Afvalbrengstation, Grutterij 26, Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.