Bijgewerkt: 15 juni 2024

Oude punk herleeft in P60 met Cockney Rejects

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-08-2013

Cockney Rejects waren bekend en berucht in de politiek onrustige jaren ’80. Met teksten over straatgevechten en voetbal hooliganisme was de punk band niet vies van geweld. Met de spanningen van de jaren ’70 en ’80 in het verleden gelaten is een Cockney Rejects concert tegenwoordig een feest voor de fans. Op 3 oktober 2013 staan de Londenaren in P60 met als support The X-Offenders.

Verbannen van Top of the Pops, inspirator van het Oi! muziek genre (met de hit “Oi Oi Oi”), gevechten tijdens concerten, de favoriete band van voetbalhooligans. De Cockney Rejects waren eind jaren ‘70 en in de jaren ‘80 nogal omstreden. Eigenlijk beter gezegd: ze waren zo ruig als een kokosmat.

cockney Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

De Cockney Rejects


Door hun arbeidersklasse mentaliteit werd het één van de eerste bands die punks, skins en de jonge arbeidersklasse samenbrachten. Als huisband van West Ham United maakte ze een bekende cover van de stadion klassieker “I’m Forever Blowing Bubbles”, en dat had gevolgen. Net als in Nederland vierde het voetbalhooliganisme eind jaren 80 in Engeland hoogtijdagen en liepen de concerten vaak uit op complete veldslagen. De Cockney Rejects werden gedwongen te stoppen.

Eind jaren ‘90 maakte punk zijn wederopstanding met bands als Rancid en Green Day. Vaak met als inspiratiebron de punkgroep uit Londen. Door de overweldigende vraag besloot de band in 2000 weer te gaan touren en hebben sindsdien het podium niet meer verlaten.

Op 3 oktober komt de punkbus tot stilstand in P60 Amstelveen. De band en de fans mogen dan wel iets ouder zijn geworden, hun wilde haren zijn ze nog niet kwijt. Het Amsterdamse The X-Offenders verzorgt het voorprogramma. Oi Oi Oi! P60 opent haar deuren om 20:00, het concert begint om 20:30. Tickets kosten € 13,50 in de voorverkoop en € 15 aan de deur.


Update 5 september 2013:

Helaas hebben de Cockney Rejects hun optreden op 3 oktober 2013 in P60 moeten afzeggen
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.