Bijgewerkt: 20 april 2024

Oudere vrouw uit Amstelveen is slachtoffer van WhatsApp-fraude

Nieuws ->

Bron: Politie Nedeerland
07-02-2022

Op vrijdagavond 19 november 2021 rond 20.00 uur ontving een oudere dame uit Amstelveen een WhatsApp bericht van een onbekend telefoonnummer. Iemand deed zich voor als haar zoon en vroeg om hulp en geld. Bang dat haar zoon in de problemen zou komen, heeft ze geld overgemaakt naar een opgegeven bankrekeningnummer – meldt de politie.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2022)

Weet u wie deze pinner is? We komen graag in contact met u als u informatie voor ons heeft. U kunt dan bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000


Even later werd het overgemaakte geld gepind van de opgegeven rekening. Dit gebeurde bij een pinautomaat aan de Middenbaan in Hoogvliet, Rotterdam. De rekeninghouder, die waarschijnlijk als geldezel werd ingezet, is aangehouden. Echter is de geldezel niet degene die het geld opnam bij het pinapparaat. Daarom is de politie nog op zoek naar de pinner. Hij droeg opvallende blauwe schoenen, een oorbel en een trainingspak. Meer weten over Whatsapp-fraude (ook wel vriend-in-nood fraude genoemd)? Klik hier. Meer weten over geldezels? Klik hier.

Weet u wie deze pinner is? We komen graag in contact met u als u informatie voor ons heeft. U kunt dan bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.