Bijgewerkt: 15 juni 2024

Ouderen genieten van de dagbesteding bij De Amsteltuin

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-09-2012

Het college van B en W van Amstelveen vindt het welzijn van ouderen in Amstelveen belangrijk. Daarom heeft Dagcentrum De Amsteltuin vorig jaar projectsubsidie ontvangen om een dagbesteding te verzorgen voor ouderen die licht dementerend zijn. De ouderen en hun eventuele mantelzorgers zijn tevreden over dit pilot project. Zij beoordelen de dagbesteding bij Amsteltuin met het gemiddelde cijfer 8,8.

Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) is verantwoordelijk voor het ouderenbeleid in Amstelveen. Koops is tevreden over de onderzoeksresultaten en dagbesteding bij de Amsteltuin: “Het dagcentrum biedt ouderen een programma met gevarieerde activiteiten, zoals bewegen in een veilige, natuurlijke omgeving.

dagbesteding Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops (CU) tijdens haar bezoek in De Amsteltuin


Dit heeft een positief effect op de stemming van ouderen die vergeetachtig, of licht dementerend zijn. Dit blijkt ook uit het klantonderzoek van De Amsteltuin. De ouderen en hun mantelzorgers geven het dagcentrum een 8,7.” Om verantwoorde begeleiding te bieden, telt de groep ouderen bij De Amsteltuin maximaal 12 deelnemers.

Een zinvolle dagbesteding kan (dreigend) isolement bij ouderen voorkomen. De inzet van Jan Schake en Tieke Roosen, eigenaren van de Amsteltuin, wordt zeer gewaardeerd door wethouder Koops. Daarbij spreekt de wethouder ook haar waardering uit voor alle vrijwilligers en activiteitenbegeleiders die helpen bij de Amsteltuin. Samen zorgen zij er ook voor dat partners, of mantelzorgers zoveel mogelijk worden betrokken bij de activiteiten voor ouderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.