Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-09-2007

ZONDAGVOETBAL

2B. Sporting Martinus - Roda'46 (3-3) (0-1)

Het gaat nog niet zoals verwacht bij Sporting Martinus. De Amstelveners wachten nog steeds op de eerste overwinning maar pakten tegen Roda'46 wél het tweede punt van de competitie. Martinus kwam tot drie keer toe op een achterstand. Mare Nipius, een eigen doelpunt van Roda'46 en een treffer van Ron Gerlof zorgden alsnog voor een puntendeling.

2B. Roda'23 -WIJ 1-0 (1-0) Trainer Gerard Adelaar zag tot zijn grote genoegen zijn Roda de eerste overwinning van het seizoen binnenslepen.

Maarten Zwaan zorgde voor rust voor de 1-0.

4F. FC Diemen - NFC/Brom-mer 1-2 (0-1) Halverwege de eerste helft openden de Amstelveners de score toen Iwan Schmelz de diepte in werd gestuurd. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman waarna Schmelz opnieuw in balbezit kwam en Erik van den Heuvel kon aanspelen. Die schoofde bal beheerst in het doel. In de tweede helft kreeg Diemen twee keer een strafschop. Met tien tegen tien, Yamal Schoonhoven en een Diemen-speler werden uit het veld gestuurd na een opstootje, maakte Van den Heuvel de winnende.

4F. RKAVIC - Geinburgia 1-2 (0-1)

De ploeg van trainer Cees Koedood kwam al in de 12de minuut op achterstand en deze werd na de rust verdubbeld. RKAVIC kreeg via Jonker en Leijgraaff weliswaar kansen, maar kon alleen het doel vinden na een benutte penalty van Eddie Hoeboer. De oorzaak van de strafschop was opmerkelijk; een speler van Geinburgia dacht een fluitsignaal gehoord te hebben en pakte de bal in zijn handen.

4F. Buitenveldert - Ouderkerk 2-2 (0-0)

Het elftal van Martin Berrevoets staat onderaan in de vierde klasse met slechts één puntje uit drie wedstrijden.

Tegen Buitenveldert verzuimden de Ouderkerkers in de eerste helft, ondanks tal van grote kansen, de score te openen. Na rust kwam Ouderkerk twee keer op achterstand, maar Rutger Baas en Arthur Vinkenoog zorgden voor het eerste punt in het nog prille seizoen.

5D. Nautilus - OFC 1-3 (0-0) Een uur lang konden de Sportlaanbewoners het aardig bijbenen tegen één van de titelkandidaten; OFC uit Oostzaan. Een voorsprong van de Oostzaners zorgde ervoor dat Nautilus meer | risico moest nemen en dat leidde de 0-2 in.

Een doelpunt van Joe Trompert bracht de spanning nog terug, maar een benutte penalty zette de 1-3-eindstand op het scorebord.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.