Bijgewerkt: 28 juni 2022

Ouders blij met groen licht voor nieuwbouw 'Het Palet-Noord'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Paul Ruijgrok
26-04-2011

Na een jarenlange juridische strijd, is er nu eindelijk groen licht voor de nieuwbouw van basisschool 'Het Palet-Noord'. De Raad van State stemde woensdag 20 april 2011 in met het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van de school.

Paul Ruijgrok namens de gezamenlijke ouders: 'We zijn natuurlijk enorm blij met dit besluit. Nu hopen we, dat de nieuwe school echt, zoals volgens verwachting, in 2013 klaar zal zijn. De huidige situatie, met te kleine lokalen, slecht sanitair en een school met drie verschillende locaties, moet niet onnodig lang meer duren.'

Raad van State

De Raad had het bestemmingsplan aanvankelijk geschorst, omdat een buurtbewoner had aangegeven, dat de nieuwbouw van de school voor meer verkeers- en parkeeroverlast zou zorgen dan in het bestemmingsplan was aangegeven. De Raad gaf ook aan het maatschappelijk belang groter te vinden dan het individuele belang van 1 buurtbewoner.

Palet Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Caroline van Meer, directeur van 'Het Palet-Noord' en de scholieren in de klas met hun ijsjes


IJsje

De opluchting bij de directie en het college van bestuur was groot. De afgelopen weken zijn voor leerkrachten en ouders een spannende tijd geweest. Eindelijk is dit grote obstakel uit de weg geruimd en kan er gestart worden met de uitvoering van de bouw van de nieuwe school. De gemeente trakteerde alle kinderen op een ijsje.

Nu nog vier locaties

De school ligt totdat de nieuwbouw afgerond is verspreid over vier, en na de zomer drie, verschillende locaties. Om de ontstane vervoersproblematiek voor ouders een beetje te vergemakkelijken, zal vanaf de meivakantie een busje rijden tussen de locaties van de Burg. Haspelslaan en de Schaepmanlaan.

Hoewel er alles aan gedaan wordt, om de gevolgen van de vervoersproblematiek voor ouders en leerkrachten zo aanvaardbaar mogelijk te maken, kan de nieuwbouw van de school voor betrokkenen niet snel genoeg komen.

Handtekeningenactie

In januari hielden de gezamenlijke ouders een handtekeningenactie. De 400 handtekeningen werden aangeboden bij de Raad van State.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.