Bijgewerkt: 7 december 2021

Ouders ondersteund door begeleide omgangsregeling van Humanitas Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Humanitas Amstelland
08-09-2020

Humanitas Amstelland lanceert nieuwe activiteit via de Begeleide Omgangsregeling van Humanitas (BOR) kunnen ouders een steuntje in de rug krijgen. Ouders die hun relatie niet willen voortzetten, blijven wel via hun kinderen verbonden. Uit onderzoek blijkt, dat het goed is voor de ontwikkeling en het sociaal-emotioneel evenwicht van kinderen, wanneer ze contact met beide ouders houden.

Ouders willen dat het goed gaat met hun kind. Ook na een scheiding of relatiebreuk. Soms lukt het ouders niet om goede afspraken te maken of verloopt het contact tussen ouder en kind moeizaam. Getrainde BOR-vrijwilligers van Humanitas begrijpen wat hierbij komt kijken en bieden tijdelijke ondersteuning bij het opbouwen van een omgangsregeling. Zij gaan daarbij uit van de mogelijkheden van de ouders en de behoeften van een kind.Gescheiden of uit elkaar? Neem contact op met Sophie van Schieveen (BOR-Coördinator Humanitas) via: s.vanschieveen@humanitas.nl. Sophie fungeert tijdens het hele traject als vaste contactpersoon en verbinder tussen ouders, vrijwilliger en verwijzer. Zij wijst de best passende vrijwilliger toe die gedurende enkele maanden betrokken blijft. Samen zetten zij jullie kind centraal bij de omgang. Meer informatie over het project is te vinden op de website van Humanitas Amstelland.

Interesse om ook als BOR-vrijwilliger aan de slag te gaan? Humanitas zoekt meer mensen die ouders en kinderen willen ondersteunen en na een training ook als BOR-vrijwilliger aan de slag willen gaan. Meer informatie over het project is te vinden op de website van Humanitas Amstelland. Of neem contact op met Sophie van Schieveen (BOR-Coördinator Humanitas) via: s.vanschieveen@humanitas,nl.

Humanitas Amstelland is sinds de jaren 1970 actief in de gemeentes Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouder Amstel en biedt activiteiten binnen de thema’s Thuisadministratie, Opgroeien en Opvoeden. Kijk voor meer informatie op de site www.humanitas.nl/afdeling/amstelland/.

Humanitas. De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie.  Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Detentie en Thuisadministratie. Jaarlijks geven 25.000 goed geschoolde vrijwilligers zo’n 75.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.