Bijgewerkt: 31 maart 2023

Ouderwetse poppenkast met veel vrolijke figuren in het poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
16-09-2015

Koos Wieman en zijn poppen spelen korte verhaaltjes in de geest van Jan Klaassen, maar dan zonder Jan Klaassen. In deze poppenkast brengen verschillende figuren, waaronder Bout Big, Poes, Truus Decibel en Klier de Papiergier een hoop leven in de brouwerij. In alle verhaaltjes speelt Erik, een lief jongetje met blonde krullen dat er alles aan doet om de avonturen tot een goed einde te brengen. Er zijn verschillende verhalen mogelijk waarin de eeuwige strijd tussen goed en kwaad zich afspeelt. Maar er zijn ook verhalen met een aantal eigenwijze beesten zoals: Joris de Draak, of het kleine ijsbeertje.

Deze interactieve voorstelling is te zien in het Amstelveens Poppentheater op zaterdag 26 september 2015, voor iedereen vanaf 4 jaar. Toegangsprijs: € 8. Aanvang voorstelling: 15.30 uur. Reserveren kan via 020-6450439, info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nl

Foto Amstelveen
(Bron Max Verstappen - 2015)

In 'De Hik van Rembrandt' voert poppenspeler Max Verstappen het publiek mee naar het roerige Amsterdam van de Gouden Eeuw


Hilarisch en spannend poppenavontuur ‘De Hik van Rembrandt’

In ‘De Hik van Rembrandt’ voert poppenspeler Max Verstappen het publiek mee naar het roerige Amsterdam van de Gouden Eeuw. De zelfingenomen magistraat Le Coq wil het spiksplinternieuwe stadhuis openen met een speciaal schilderij van Rembrandt van Rijn. Maar Rembrandt heeft zo erg de hik, dat hij zijn penseel niet stil kan houden! Zal hij op tijd beter worden en zijn schilderij afkrijgen? Beroemde historische karakters zijn vormgegeven als dierfiguren en nemen het publiek mee in de betoverende wereld van magistraten en spookschepen.

Te zien in het Amstelveens Poppentheater op zondag 27 september 2015, voor iedereen vanaf 6 jaar. Toegangsprijs: € 8. Aanvang voorstelling: 14.30 uur. Reserveren kan via 020-6450439, info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.