Bijgewerkt: 9 mei 2021

Overschrijding van WVG 1,2 miljoen euro

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
07-04-2005

Vorig jaar is bij de uitvoering van de wet voorzieningen gehandicapten (WVG) 1,2 miljoen euro meer uitgegeven dan begroot. Jarenlang werd het budget niet opgemaakt.

De lokale overheid heeft onderzoek in gesteld naar de reden van de overschrijding. Een ambtelijke notitie zegt daar het volgende over: „In 2004 is een groter bedrag aan achterstallige rekeningen over het voorgaande jaar betaald dan gemiddeld."

„Daarmee komt de gecorrigeerde overschrijding over 2004 op € 740.000,-. Ruim € 100.000,- hiervan kan worden verklaard uit een tegenvaller in het nieuwe contract met de regiovervoerder.

Circa € 400.000,- zit in de toename van het aantal verstrekte handbewogen rolstoelen en een stijging van de gemiddelde prijs per rolstoel. Verder is sprake van een (vermoedelijke) eenmalige uitschieter in het aantal verstrekte gesloten buiten wagens."

„De resterende overschrijding ten opzichte van het budget van zo'n €240.000,- komt voor het overgrote deel op rekening van het onderdeel woningaanpassingen. Er worden al jarenlang meer woningaanpassingen aangevraagd dan gebudgetteerd.

En de gemiddelde prijs voor aanpassingen lag te hoog." Nieuw beleid leidt tot een prognose voor 2005 die bijna de helft lager ligt.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.