Bijgewerkt: 27 maart 2023

Overzicht openbaar kunstbezit ontbreekt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
14-07-2005

door Henk Godthelp

Het ontbreekt de lokale overheid aan een overzicht van het openbare gemeentelijk kunstbezit. Aan een dergelijke inventarisatie zou momenteel wel worden gewerkt.

Dit blijkt uit de beantwoording van vragen door deze krant over het kunstbezit van de lokale overheid. Naar aanleiding van het artikel 'Gemeentelijke kunstbezit inzet conflict' dat vorige week door het Amstelveens Nieuwsblad werd gepubliceerd, was gevraagd om een inventarisatie van het kunstbezit, de staat ervan alsmede de waarde.

In het artikel werd gewag gemaakt van een gerechtelijke geschil tussen de gemeentelijke verzekeringsmaatschappij Achmea en schoonmaakbedrijf CSU over een betwiste adequate restauratie van delen van het kunstbezit, die als gevolg van wateroverlast in 1998 beschadigd raakten.

Van de zijde van het schoonmaakbedrijf zou al eens zijn aangedrongen op een rondgang langs de gerestaureerde werken, waarop door de gemeente nooit zou zijn ingegaan.

Vorige week schreef deze krant: ,, Uit een poging tot reconstructie en gesprekken met betrokkenen komt een beeld naar voren van een lokale overheid die zich weinig gelegen laat liggen aan het kunstbezit, waarvan grote delen in rommelige depots zijn opgeslagen en waarvan een goede inventarisatie ontbreekt."

Amstelveen kunstwerken
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.