Bijgewerkt: 3 december 2021

Overzicht incidenten in Westwijk week 04-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
03-02-2018

Maandag - 22 januari 2018 Westwijkplein gevonden voorwerp. Melding, dat er een mobiele telefoon door de brievenbus was gegooid. De bewoner heeft geen idee van wie deze telefoon is.

-22 januari 2018 tussen 19:15 en 19:30 Eyckenstein inbraak woning. Positieve inbraak. Dader(s) zijn binnengekomen dmv inslaan ruitje van de achterdeur.

-22 januari 2018 tussen 8:00 en 19:00 Grote Wielen inbraak woning. Positieve inbraak. Dader(s) zijn via het inslaan van een raam op de 1ste verdieping binnen gekomen. Men heeft daarbij op de uitbouw moeten klimmen.

-22 januari 2018 6:06 en donderdag 25 januari 2018 6:06 Boy Edgardlaan inbraak woning. Positieve inbraak. Dader(s) zijn via het keukenraam aan de voorzijde van de woning binnen gekomen. De bewoners waren op vakantie.

Dinsdag. - 23 januari 2018 om 20:57 metro Hammarskjöldsingel overlast jeugd. Melding, dat 4 personen personeel van het GVB lastig vallen. Ter plaatse renden er meteen 2 jongens in het zwart gekleed weg. De schoonmakers in de metro wisten rapporteurs te vertellen, dat een vrouwelijke bestuurster was lastig gevallen. De vrouwelijke bestuurster was inmiddels al weg waardoor de melding niet verrijkt kon worden .

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)


Het gebouw van het Gezondheidscentrum Duizendblad aan de Kamillelaan 1 in Amstelveen, Westwijk. Apotheek Westwijk is in de rechtervleugel van het pand gevestigd-23 januari 2018 om 14:10 Kamillelaan winkeldiefstal. Werd er bij de Apotheek Westwijk door een medewerker een persoon aangehouden op heterdaad die goederen in de zak stopte. Uit onderzoek blijkt, dat dit ook op andere data had plaatsgevonden. De persoon is door ons overgenomen en onderzoek wordt verder ingesteld door de recherche.

Woensdag - 24 januari 2018 om 17:30 Jan Teulingslaan aantreffen hennepplantage. Na onderzoek werd er binnengetreden op betrokken adres in verband met vermoeden van een in werking zijnde hennepplantage. Op de eerste verdieping werd dat inderdaad aangetroffen en werd de persoon die in de woning aanwezig was aangehouden. In de woning werden ongeveer 170 hennepplanten aangetroffen. Ook zagen de collega’s harddrugs in de woning liggen. Hierop werd de Officier van Justitie in kennis gesteld die naar de woning toe kwam, waarop een huiszoeking volgde. Bij de zoeking werd nog meer harddrugs gevonden. De woning wordt door de gemeente voor een periode van 3 maanden gesloten.

Donderdag 25 19:45 en 29 januari 2018 3:00 Anton van Duinkerkenlaan poging inbraak woning. Melder hoorde glasgerinkel onbekend waar vandaan. geeft aan dat het wel van dichtbij was daar zij het goed hoorden. Eindrapportage: 3301: Linker voorzijde is het openslaande raam gebroken. Kozijn gebroken door moeten. Hondengeleider heeft geen verdachte aangetroffen in de woning. Vermoedelijk zijn de dader(s) verstoord.

Vrijdag 26 januari 2018 om 15:46 Van Hattumweg baldadigheid. Melding : 3 jongens hebben net een fiets gepakt en in het water gegooid achter de bushalte. Melder blijft er plaatse wachten op de politie om het aan te wijzen. Eindrapportage: 3401: Fiets uit het water gehaald. Blijkt niet als gestolen te staan in het systeem. Rapporteurs hebben via bureau Amstelveen de gemeente in kennis laten stellen om de fiets op te gaan halen. De fiets staat ter hoogte van nummer 120. Rapporteurs hebben de bewoner van 120 ook in kennis gesteld.

- 26 januari 2018 om 10:50 Anna de Vrieslaan Algemene mutatie. Melder staat voor de deur van 35 op het platte dak heeft iemand zich buitengesloten (vermoedelijk de schoonmaakster) die vroeg meldster aan te bellen bij 35, zodat de bewoner de deur van het platte dak kon openen. De meldster treft echter de voordeur wagenwijd open en vertrouwt het niet helemaal en durft niet zelf naar binnen. Eindrapportage: 3301: schoonmaakster had zich buiten op het plat buitengesloten tijdens het ramen zemen. voordeur stond nog open omdat bewoner net was vertrokken.

Zaterdag -27 januari 2018 tussen 17:00 en 22:30 Jane Adamslaan diefstal snorfiets. Werd er bij de Karel Eijckmanschool een snorfiets van het merk Vespa gestolen. De snorfiets was afgesloten met een kettingslot. De eigenaar heeft de scooter later zelf zwaar beschadigd teruggevonden bij de Tolheksbos. Het kettingslot was verdwenen.

-27 januari 2018 tussen 8:00 en 9:25 Gaasterland inbraak woning positieve inbraak. Daders zijn via voorzijde, keukenraam naar binnen gekomen. Bewoners waren op vakantie.

- 27 januari 2018 om 3:54 Schweitzerlaan verdachte situatie. Melding : inbraak heterdaad. De melder zag twee personen met een magnetron en kastje in een steeg staan. Eindrapportage: 3301: De goederen zijn mee genomen, we hebben gesproken met de twee melders. Die verklaarde dat, toen de verdachten zagen dat ze de politie belde namen ze de spat. Wij kunnen nergens sporen van braak vinden. Alle omliggende woningen zijn gecheckt.

Zondag -  28 januari 2018 tussen 17:00 en 22:00 Elswout diefstal uit bestelbus. Werd er uit een witte bestelbus gereedschappen gestolen. Men is binnengekomen door het verbreken van de achterklep.

-28 januari 2018 tussen 1:11 en 1:30 Heemstede geluidshinder. Melding : Gaat een alarm af bij nummer ?, licht in de hal staat aan, staat een ladder in de gang, maar wordt niet opengedaan. Eindrapportage: 3301: Gaat om een rookalarm. bewoonster gesproken kwam net thuis.

Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week. Mocht u iets bijzonders hebben gezien of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag. Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden, maar i.v.m. privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen.

Inbraak woning. Zoals u kunt lezen zijn er weer een aantal inbraak woningen geweest. Het lijkt erop, dat er een nieuwe groep inbrekers actief zijn. Was eerst de manier van binnenkomen via een kerntrek methode (verbreken cilinderslot voordeur), is nu de modus operandi het inslaan van een raampje. Laten we met z’n allen alert zijn, hoort u glasgerinkel bel 112 en deel uw bevindingen op de buurtapp.

Ziet u een verdachte situatie: BEL 112 !!! en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt.

Met vriendelijke groet, Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS