Bijgewerkt: 4 december 2022

P60 bij RTV Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
12-03-2011

Eén Amstelveen, het radioprogramma voor meer cohesie in Amstelveen, interviewt dit keer het succesvolle Amstellands Poppodium P60

P60 is ontstaan uit behoefte naar een poppodium voor jongeren in Amstelveen en omstreken. De bouw werd gestart in 1999 en het gebouw werd geopend op 1 november 2001. Het is gebouwd in de cultuurstrip aan het Stadsplein, gelegen naast onder meer de schouwburg, muziekschool, volksuniversiteit en tegenover de openbare bibliotheek. P60 is genoemd naar het oude Plein 60. Het poppodium wordt jaarlijks door ruim 40.000 bezoekers bezocht.

P60 Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Vlnr.: Conchita Willems, Yuran Richards en Simone Rietmeijer in de studio van RTV-Amstelveen


In de studio van RTV Amstelveen deze maand P60 staffunctionaris Simone Rietmeijer en vrijwilliger Yuran Richards. Zij vertellen niet alleen over de beoefening van popkunst in het kader van cultuurparticipatie en cultuurbereik voor jongeren. Waar jongeren deze kunstvorm gebruiken voor zelfexpressie en reflectie op de wereld maken ook ouderen hier een eigentijds gebruik van.

Bewogen vertellen zij over de workshops en masterclasses met ervaren musici. Zoals bijvoorbeeld de workshop gitaar van Harry Sacksioni die plaatsvindt op donderdag 24 maart. Of over het nieuwe drumloze trio Jesse van Ruller, Joris Roelofs en Clemens van der Feen. Deze drie musici van internationale allure maken op zondag 3 april ruimtelijke kamerjazz van een zeldzame schoonheid. Of over Wouter Hamel en band die alle nieuwe nummers op zaterdag 16 april  van hun kersverse derde album spelen, waarvan de release gepland staat voor september van dit jaar.

P60 heeft zich trouwens in de loop der jaren ontwikkeld tot meer dan alleen een poppodium. Het is ook een podium met cultuur en media, met film, theater, literatuur en mode. Er is zelfs een cross-over van deze soorten, waarbij dan meerdere publieksgroepen tegelijk aanwezig zijn. Weet u dat de grote bands die overal uitverkopen in P60 rustig 650 mensen op de been krijgen?

En dat P60 steeds meer publiek trekt met de regionale en lokale bands? En dat het Popkoor voor volwassenen, de dance-avonden en jazzmuziek volle zalen trekken? Dat de vaste avonden bezoekers hebben van alle leeftijden rondom het zelfde fenomeen, zoals het techno-feest, de underground, local the night, de open jamsessie?

Directeur Gerard Lohuis, vorig jaar gelauwerd als “IJzeren Podiumdier” (beste Poppodium directeur van Nederland), is natuurlijk de 'grote man' achter dit succes. De vele jongeren die er vrijwilligerswerk doen, krijgen de volle verantwoordelijkheid in hun werk. En als het nodig is, worden ze helder aangesproken op deze verantwoordelijkheid. Een ontspannen werksfeer als spiegeleffect van dit beleid. Mooi model voor Amstelveen toch, hoe jongere vrijwilligers een pracht werkhouding ontwikkelen?

Eén…Amstelveen is te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk ook via de website: www.rtvamstelveen.nl, (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven). Tijden van uitzending: maandag – woensdag – vrijdag : 9.00 uur + dinsdag – donderdag : 10.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.