Bijgewerkt: 3 december 2022

P60 programma 1 - 21 oktober 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
02-10-2012

Woensdag 3 okt | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | GRATIS Woensdag avonden in het P60 Café: Open Mic + Jam Night Woensdag. De sleur van het werk/school zit er al goed in en het weekend is nog niet in zicht. Daarom hebben we goed nieuws! Want je kunt weer elke woensdagavond terecht in het P60 café.

We hebben per maand vier woensdagen te vullen en dat doen we met verschillende concepten. Zo komen liefhebbers van comedy, akoestische muziek, spelletjes, nieuw talent en jammen allemaal aan hun trekken. De overeenkomst? Het is laagdrempelig, iedereen is welkom en het beste van dit alles is: Het is GRATIS!

De eerste woensdag van de maand is het elke maand tijd voor de Open Mic & Jam Night. Kun je zingen, dansen of heel goed je zusje door midden zagen? Meld je dan aan voor de Open Mic. Dit kan via de mail (amanda@p60.nl ) of door gewoon even te bellen naar P60. Vind je dit allemaal te veel gedoe en wil je gewoon lekker jammen dan kan dat ook. Tussen de verschillende acts vindt er telkens een jamsessie plaats.

Donderdag 4 okt | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €10,00 vvk | € 12,50 deur The Ploctones met o.a. Anton Goudsmit. Jazz, maar dan anders. Geen bebop, geen fusion. Nee, ook geen Dixieland. De klanken die voormalig New Cool Collective gitarist Anton Goudsmit, bassist Jeroen Vierdag, tenorsaxofonist Efraim Trujillo en slagwerker Kristijan Krajncan voor jazz-minnend Amstelveen in petto hebben zijn uniek.

Het avontuurlijke kwartet haalt inspiratie uit elke muzikale stroming die je maar kunt bedenken. Of het nu funk, punk of bluegrass is, de vier musici gooien enthousiast al hun muzikale bagage op een hoop en tevens alle schroom overboord. Een eclectische melange van stijlen is het resultaat, bij elkaar gehouden door de catchy riffs en solo’s van gitarist Goudsmit.

De nonchalante esthetiek en originele sound heeft het kwartet geen windeieren gelegd. Sinds 2004 laat de formatie vooruitstrevende composities horen op prestigieuze podia als North Sea Jazz en het Tokyo Jazz Festival. Dit laatste avontuur leidde tot een Japanse release van het album ‘3...2...1...’. De vorig jaar verschenen langspeler werd in Nederland al geëerd met een Edison-nominatie.

Wie zegt dat jazz saai, stoffig of ouderwets is heeft nog nooit The Ploctones gehoord. Met twee succesvolle albums in de schappen kan de Nederlandse jazz-scene zijn borst nat maken. The Ploctones are taking over!

Vrijdag 5 okt | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | €10,00 vvk | € 12,50 deur Mr. Polska + Nouveau Riche + Support: Jebroer. Bezoekers van het concert van Mr. Polska en Nouveau Riche, mits 16+, kunnen gratis blijven hangen voor De Afterparty met Feest DJ Ruud!

Polska Amstelveen
(Foto Aaron van Valen - 2012)

Mr. Polska is de artiestennaam van de Nederlands-Poolse rapper Dominik Włodzimierz Groot (1989). Hij is lid van het rapcollectief Nouveau Riche


De opmars van Mr.Polska en de jongens van Nouveau Riche (Leo, Jebroer, Digitzz en Steph) is niet te stoppen. Begeleid door de oorverdovende geluid van producer Boaz van de Beatz braken ze al menig podium van festivals en clubs af. De Nederlandse poppodia werden begin dit jaar al geconfronteerd met dit fenomeen en niet zonder resultaat: de eerste tour was zo goed als uitverkocht.

Mr.Polska: ”Onze eerste clubtour was een enorm succes en dat smaakte natuurlijk naar meer. Dat ook een tweede clubtour in hetzelfde jaar zo snel van de grond is gekomen is top en we gaan het feestje van de vorige tour natuurlijk overtreffen. Zeker dat we nieuwe tracks gaan doen en misschien ook wel een verrassende gastartiest meenemen, wie weet. Het wordt sowieso weer een wildernis waar je bij moet zijn!”

Vrijdag 5 okt | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | €7,50 vvk | € 10,00 deur De Afterparty met Feest DJ Ruud. Bezoekers van het concert van Mr. Polska en Nouveau Riche, mits 16+, kunnen gratis blijven hangen voor De Afterparty.

Heb je nog energie over na Mr. Polska & Nouveau Riche of wil je gewoon een avondje helemaal los? Dan is er De Afterparty. Voor de eerste editie van dit nieuwe concept hebben we de man gestrikt die door het hele land een spoor achterlaat van polonaises, opblaasdieren, crowdsurfs, rubberen bootjes, sitdowns, feesthoedjes, flugel en champagne: Feest DJ Ruud! Om de beste man te ondersteunen trekken we nog even een gouden DJ la open met Martin Garrix , Robby East en Flair Brothers. Gas op die lollie!

Zaterdag 6 okt | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | €10,00 vvk | € 12,50 deur Total Confusion met Ruffneck. "Ruffneck Rules Da Artcore Scene!" Dat was zo in ’97 en er is niks veranderd. Duizendpoot Patrick Van Kerckhoven aka Ruffneck draait nog steeds het hele land plat en laat je achter met een suis in je oren die de komende week niet meer weggaat. Na alles mee te hebben gemaakt in de Hardcore scene begon Ruffneck in 2011 met zijn nieuwe label Enzyme Records.

Tegenwoordig runt hij meerdere labels die variëren in genre van Hardcore, Hardstyle, Industrial en Hard Techno. Zolang het maar beukt. Iets wat je vanavond ook kunt verwachten. Resident Dr. Rude en zijn terror leger maken de choas compleet. Amstelveen wordt weer opgeschrikt door Total Confusion! Line Up: Ruffneck, Dr Rude, Thosba, Ike, Demassus & Darknezz, Raoul DKC, Rosko & Jor-D , MC Omen

Woensdag 10 okt | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | GRATIS Woensdag avonden in het P60 Café: Gamenight,. Je kunt weer elke woensdagavond terecht in het P60 café. We hebben per maand vier woensdagen te vullen en dat doen we met verschillende concepten. Zo komen liefhebbers van comedy, akoestische muziek, spelletjes, nieuw talent en jammen allemaal aan hun trekken. De overeenkomst? Het is laagdrempelig, iedereen is welkom en het beste van dit alles is: Het is GRATIS!

Alleen op je zolderkamertje aan het darten als Barney en ook een soortgelijke bierbuik aan het creëren? Weg aan het kwijnen achter de PC met World of Warcraft? Kun je slecht tegen je verlies? Doorbreek de sleur en kom naar de Gamenight! Eén keer per maand kun je je skills tonen op verschillende disciplines. Denk aan Olympische sporten als pokeren, video games, darten en poolen.

Donderdag 11 okt | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €5,00 vvk | € 7,00 deur Local The Night. Voor iedereen die nieuwe, lokale bands wilt ontdekken. Local The Night biedt beginnende bandjes de kans om podium ervaring op te doen. De tickets voor deze avond zijn in de voorverkoop te koop bij de bandleden zelf en bij P60. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop bij de kassa van P60.

Deze avond: duiken we in de platenkast van je pa met Grandmothers Nightmare die pop-rock covers spelen uit de jaren 70-80. 'Sexs sells' is het motto met de sexy rock 'n roll van Whitley and the Hot Males. En Mr Jones sluit af met een eigentijdse mengelmoes van reggae, pop en rock.

Vrijdag 12 okt | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | €15,00 vvk | € 17,50 deur The Scene. Na de split in 2002 geeft The Scene sedert 2007 weer samen vol gas op de planken. En op 12 maart 2012 verscheen alweer de vijftiende CD & vinyl: 'CODE'!

Het oefenkot van The Scene werd tijdelijk omgebouwd tot een studio. Met groot enthousiasme zag (tussen apparaten, snoerenspaghetti, dempschotten, lege flessen & een lopend buffet) daar de nieuwe CD het licht. De techniek was in handen van Emile den Tex die onder andere staat voor een unieke opnamemethode, zoals ooit toegepast door Led Zeppelin en de Stones. Op 11 maart presenteerde The Scene hun nieuwe CD in Paradiso. De CD wordt bejubeld, de band is in topvorm!

Met een prijzenkast die bestaat uit Edisons, Gouden Harp, Popprijs; nieuw eigen werk en hits als 'Blauw' en 'Iedereen Is Van De Wereld' kan The Scene niet wachten om op de Nederlandse podia te staan!

Zaterdag 13 okt | zaal open: 20:00 | aanvang 20:30 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur French Connection met o.a. Niveau Zero & La Fine Equipe. French Connection is een showcase waar de beste opkomende artiesten uit Frankrijk op een niet Frans podium gepresenteerd worden. Het programma is altijd een reflectie van de hedendaagse Franse muziekscene. De voorgaande edities brachten acts als Le Peuple de L'Herbe, Matmatah, High Tone en Bad Joke naar Nederland. Nu is het de beurt aan de meest opzienbarende opkomende artiesten binnen het electronische genre.

Avond programma : Het spits wordt afgebeten door Seal of Quality, ‘one man band’ en geesteskind van de jonge, enigmatische artiest Nicolas Cueille. Voor zijn lo-fi composities maakt de jonge producer gebruik van 8 bit spelcomputer geluiden, gitaar, vocoder en synths.

Aeon Seven en Kunst Throw zijn meesters van de draaitafels. Samen vormen ze het electro-duo Christine. De hiphop-invloeden, in het bijzonder het scratch-geweld van de twee turntablisten maakt de muziek van Christine origineel, bombastisch en zeer gewild.  De heren maakten remixes voor Amon Tobin en Atari Teenage Riot, deelden het podium met Justice en maken deze zomer hun opwachting op het wereldberoemde Montreux Jazz Festival.

Vervolgens is La Fine Équipe aan de beurt. Het collectief uit Marseille bestaat uit producers en geluidstechnici, die op basis van een indrukwekkende live-set zich zo langzamerhand mogen scharen tussen de gevestigde orde van de Franse electro-scene. Hiphop-, soul- en reggae-invloeden zijn te horen in de instrumentale dance van het kwartet. Onmogelijk om bij stil te blijven staan.

Na deze drie optredens gaat er nog niemand naar huis, want de afterparty wordt verzorgd door Chateau Bruyant, hét Franse electronische platenlabel van dit moment. De paradepaardjes uit de stal: Niveau Zero, The Unik en Tambour Battant. Progressieve electronica, variërend van electro tot dubstep.

Een avond die in het teken staat van de electronische avant-garde van onze Franse vrienden. Benieuwd wie de opvolgers zijn van Justice en Daft Punk? Een aantal kanshebbers zijn te zien op 13 oktober tijdens French Connection.

Woensdag 17 okt | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | GRATIS Woensdag avonden in het P60 Café: P60 Plugt Uit. Op elke derde woensdag van de maand doen we even een tandje terug en trekken we de stekker eruit. Je kunt dan luisteren naar prachtige akoestische concerten van bekende en minder bekende bands tijdens P60 Plugt uit. Even bijkomen van de hectische week. Denk je: dat kan ik ook! Meld je dan nu aan via mylenetabernal@hotmail.com .

Donderdag 18 okt | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 10,00 vvk | € 11,50 deur Jon Amor Blues Group + John F. Klaver Band. Muddy Waters en Howlin’ Wolf meets The Black Keys en Jon Spencer Blues Explosion. In de Jon Amor Blues Group (JABG) komt een perfecte mix van oude en nieuwe bluesrock samen die zorgen voor een rauwe en krachtige sound.

Jon Amor is nog wel bezig met zijn The Hoax maar heeft ondertussen zijn krachten gebundeld met de gebroeders Doherty (Dave speelt gitaar en Chris bass) en Simon Small (drums). De combinatie bleek succesvol want de heren wisten binnen twee weken een album bij elkaar te spelen die goed werd ontvangen door de critici. “Something has evidently clicked in this line up. This is an exciting sound” schrijft Classic Rock Magazine.

Dat de JABG ook live zijn mannetje staat blijkt wel uit de CD opnames, praktisch alle nummers zijn live opgenomen. Zoals de mannen zelf zeggen: “Het touren met dit album voelt dan ook erg goed, en in Nederland helemaal. Dit land is goed voor ons”. Jon tourde samen met grote artiesten als Buddy Guy en Joe Bonamassa.

Recentelijk heeft de Jon Amor Blues Group heeft voorprogramma verzorgd voor John Fogerty.Wie op 18 oktober naar P60 komt kan dus “een puike avond met één van de beste bluesbands van het moment” verwachten (Bluesmagazine, 2011).

Vrijdag 19 okt | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur Sabrina Starke + 3rd Floor Magic. De stijlvolle soulzangeres heeft haar strepen al lang en breed verdiend. Sabrina Starke zong in 2006 als jonge, talentvolle zangeres al in het befaamde Apollo Theatre in New York. Sinds die tijd is het met haar carrière enorm hard gegaan. Na ‘Yellow Brick Road’ (2008) en ‘Bags & Suitcases’ (2010) is het nu alweer tijd voor haar derde langspeler.

De Rotterdamse soul sister heeft zich altijd weten te omringen door uitstekende artiesten en producers. Zo werd haar tweede album geproduceerd door Pete Wallace, die ook verantwoordelijk was voor platen van P!nk en Herbie Hancock. ‘Never change a winning team’, moest Sabrina geacht hebben en dus werkten ze op ‘Outside The Box’ weer samen. Bovendien verleenden Ziggi Recado en B.A.N.G. hun diensten.

Haar muzikale talent en unieke sound zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze viel al vaak in de prijzen. Er staan onder andere twee Edisons, een Music Matters Award en een platina plaat voor haar debuutalbum in haar prijzenkast.

In die kast heeft ze hopelijk nog wat ruimte vrijgehouden, want ‘Outside The Box’, die op 1 juni uitkwam, zal ongetwijfeld hoge ogen gooien. Sabrina koos voornamelijk voor uptempo nummers. Het resultaat is een plaat waarop je niet kan stilzitten. Een heerlijke mix van soul, jazz, reggae en pop.

Ze weet zichzelf keer op keer opnieuw uit te vinden. “Ik ben toe aan nieuwe impulsen, ideeën, gedachten over mezelf. Ik voel me ook anders. Sterker, zelfverzekerder en klaar voor wat er komen gaat.” Dat belooft wat.

Zaterdag 20 okt | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur Rude Rich and the High Notes cd presentatie: Tribute to the Greats. The High Notes hebben de laatste jaren een aantal spraakmakende samenwerkingen gerealiseerd met toonaangevende Jamaicanen als Derrick Morgan, Dennis Alcapone, Winston Francis, U-Brown, Rico Rodriquez, the Heptones en Ernest Ranglin.

Rude Rich and the High Notes heeft ook internationaal naam gemaakt en op belangrijke podia en grote festivals als Reggae Sundance, Reggae Summerjam en Lowlands. Daarnaast komen ze jaarlijks met unieke optredens als begeleiders van legendarische Jamaicaanse artiesten, waarmee ze ook cd's uitbrengen als 'U-BROWN meets the High Notes' en 'Derrick Morgen meets the High Notes'. Regelrechte aanraders voor liefhebbers van authentieke ska, rocksteady en vroege reggae.

Zondag 21 okt | zaal open 14:00 | aanvang 14:30 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur Kwartfinale Clash of the Cover Bands. In het negende seizoen van The Clash of the Cover Bands, inmiddels voor het 2e jaar The BENELUX Edition, komt deze grootste bandcompetitie voor het eerst naar P60 Amstelveen. Op zondag 21 oktober 2012 vinden bij ons in de grote zaal 2 kwartfinales plaats voor regio West-Nederland (Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht).

Per kwartfinale spelen 8 coverbands elk een half uur en worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksstemmen. In beide categorieën plaatsen de nrs. 1 en 2 zich voor de halve finales. Andere locaties waar de finalerondes van regio West-Nederland worden gehouden zijn Paard van Troje in Den Haag, Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer, Duycker in Hoofddorp en Podium de Vorstin in Hilversum.

The Clash of the Cover Bands is al vele jaren de grootste bandcompetitie en dé zoektocht naar de beste en populairste coverband. Tijdens de leerzame en spannende weg die de coverbands gedurende hun deelname af leggen, groeit niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. De internationale belangstelling neemt elk jaar toe, daarom vanaf 2011: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition!!!

De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april 2013 in Poppodium 013 Tilburg ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

De deelnemende bands worden d.m.v. bandcoachingsdagen en workshops intensief begeleidt in hun muzikale ontwikkeling en kunnen zich zodoende optimaal voorbereiden op elke volgende stap in deze boeiende en vaak verrassende bandcompetitie.  Voor meer info check de website van Clash of the Coverbands: www.theclashofthecoverbands.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.