Bijgewerkt: 25 juli 2024

P60 programma april 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
29-02-2012

Woensdag 4 april 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:15 | € 7,50 vvk & deur

Jazzcafé: Mary Davis Jr. Poppy jazzliedjes, doordrenkt met het soulvolle stemgeluid van Marleen van Emmerik is het geluid van Mary Davis Jr. De charmante zangeres weet met haar übervrouwelijke stem en verschijning ieder publiek te betoveren. Niet voor niets won de voormalige leadzangeres van het Amsterdam Jazz Orchestra de Mathilde Santing Award 2006/2007 en zong ze al eens op het North Sea Jazz.

In 2009 bracht ze haar eerste EP uit met eigen songs, genaamd ‘Lovin’ It’. Mary Davis Jr. stond op vele jazz- en poppodia en trad onder ander op als gastvocalist bij befaamd jazzpianist Michiel Borstlap. Haar nieuwe single ‘ Perfect’ werd samen met een videoclip in mei 2011 gereleased als voorbode van haar nieuwe album dat in het voorjaar van 2012 zal uitkomen. Moderne, jeugdige jazz met een ontspannen karakter.


Vrijdag 6 april 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:30 | € 24,50 vvk & deur

De Dijk Op 1 oktober 2011 presenteerde De Dijk haar 19e album Scherp De Zeis. Een bijzondere datum, want die dag was het op de kop af dertig jaar geleden dat de band haar eerste optreden deed als voorprogramma van Raymond van het Groenewoud. Scherp De Zeis laat De Dijk horen op haar best. Soulvoller en intenser dan ooit. De weerklank van het meest roerige jaar in het bestaan van de band.

Dijk  Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2011)

De leden van de Amsterdamse band 'De Dijk' tijdens hun 30 jarig jubileum in 2011


De geschiedenis mag bekend heten. Twee jaar geleden op 10 oktober overleed de Amerikaanse soullegende Solomon Burke in het vliegtuig onderweg naar Amsterdam, waar hij samen met De Dijk hun gezamenlijke album Hold On Tight live zou gaan presenteren. ‘Een droom spatte uiteen’, vertelt Huub van der Lubbe. ‘Alles kwam even op losse schroeven te staan. Hoe moest het verder met de band? Maar we zijn er goed uitgekomen. We weten allemaal weer precies waarom we dit doen en vooral hoe graag. Iedereen is weer scherp.’

De titel ‘ Scherp De Zeis’ verwijst naar de samenleving. De titel is ook een oproep aan de bandleden om ook na dertig jaar lekker scherp te blijven en de lat voor nieuwe liedjes weer zo hoog mogelijk te leggen. ‘Wij hebben een prachtige manier van werken, die iedereen dwingt tot zijn beste prestaties te komen. Als ik een tekst heb, stuur ik die naar alle jongens van de band om er muziek bij te maken.

Voor mij is het dan afwachten, of er wat komt. Vinden ze het geen goede tekst, dan komt er niks. Valt hij in de smaak, dan zijn er wel drie versies en moeten we kiezen. En dat kan soms best pijnlijk zijn. Het goede aan De Dijk is dat we vrienden zijn die elkaar na al die jaren nog altijd goed de waarheid kunnen zeggen. Daar levert iedereen zijn ego voor in. Als het niet goed genoeg is, gaan we terug naar de tekentafel want alleen de beste liedjes komen op de plaat. Scheppen riep hij gaat van au, schreef de dichter Lucebert en zo is het!’


Zaterdag 7 april 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Fris Het beroemdste feest voor jongeren van 12 tot 15 jaar: je bent pas cool als je fris bent!
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wijzijnfris.nl


Zondag 8 april 2012 | zaal open 15:00 | aanvang 16:00 | € 25,- vvk & deur

Black Easter Festival Onderstroom en Underground Frequencies organiseren in samenwerking met P60 op eerste paasdag het Black Easter Festival. Geen paashazen en eieren zoeken maar de crème de la crème van de duistere electro, industrial, gothic, metal, bat-cave en neo folk. Tijdens de marathonsessie van 12 uur wordt een verzameling acts gepresenteerd om je vingers bij af te likken. Een must voor de liefhebber uit de Gothic scene.

Op 8 april 2012 wordt Pasen opgeschrikt door de tegenhanger van de EO jongerendag: het Black Easter Festival. Geen zin in zoetsappige kuikentjes, het schilderen van eieren en irritante familie? Dan ben je op eerste paasdag bij P60 aan het goede adres. Van drie tot drie (15:00-03:00) presenteert Onderstroom en Underground Frequencies een line up van diverse (inter)nationale acts met hun wortels diep in de electro, industrial, gothic, metal, bat-cave en neo folk.

Onze oosterburen komen met de meeste afgezanten richting Amstelveen. Om te beginnen komen de heren van NOISUF-X de zaal afbreken. Keiharde power noise met break core en technoid invloeden. De band heeft inmiddels al weer 6 albums voortgebracht maar staan vooral bekend om de vette live shows.

Ze worden vergezeld door [x]-RX. Ook Duits, ook hard, ook noise en ook bekend om de verpletterende live show. MONO INC is de laatste band die meereist in de Duitse karavaan. Kort samengevat: goth-rock op zijn best! De media is ook al om met quotes als: ‘Ready to enter the world’, ‘onweerstaanbaar’ en ‘de top van de Duitse live-acts’. Het zal dus niet lang meer duren voordat deze vierkoppige band ook Nederland weet te veroveren. Op 8 april 2012il alvast een voorproefje.

Naast de Duitsers weet Onderstroom nog meerdere internationale acts naar Nederland te halen voor deze speciale paasdag. Hoewel nu gevestigd in Duitsland, is Frank The Baptist ontstaan in San Diego USA. Doomy gloomy Gothic-Rock met leden van onder andere Fuzztones en Diva Destruction.

De band timmert al vele jaren aan de weg en speelde menig zaal en festival plat. Er is ook muziek in een wat intiemere setting. Spiritual Front uit Italië komt een speciale akoestische soloset ten gehore brengen in het café gedeelte. Zo dichtbij de man wiens nummers bekend zijn van o.a. de SAW films, komen de fans zelden. Tevens akoestisch in het café, de martial folk van Rome uit Luxemburg. De melancholische muziek van Jerome Reuter garandeert hele mooie dagdromen.

Natuurlijk mag Nederlands trots niet ontbreken met Stream of Passion en Consumer Junk. Eén van de meest succesvolle Nederlandse metalbands, Stream of Passion, speelt voor het Black Easter Festival een suprise set. Het blijft dus nog een verrassing wat er gaat gebeuren maar het is zeker de moeite waard. Een stuk harder en ruiger is Consumer Junk. Vette beats en een kritische boodschap is waar het nieuwe project van Gerwin van Ruiswijk voor staat. Zij spelen een showcase tot ver na middernacht.

Degene die na dit volle programma nog niet genoeg hebben kunnen tot diep in de nacht doorgaan op de afterparty. Hier verzorgt Onderstroom met DJ’s CCCP en KULT:X de lekkerste wave, punk en 80’s. Underground Freqeuncies pakt uit met de vetste electro, noise, industrial en dark-wave met DJ’s SPUD en MarceL. Beide organisaties zorgen ervoor dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Het Black Easter Festival vindt plaats op 8 april 2012il van 15:00 uur ’s middags tot 03:00 uur ’s nachts in P60 Amstelveen. Kaarten kosten 25 euro en zijn te koop via de website, alle Primera winkels en Ben’s Corner.


Woensdag 11 april 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | GRATIS

Popquiz @P60 café Wij van P60 presenteren: Pubquiz in het P60 café. Staat de inhoud van Wikipedia niet alleen op je computer, maar ook opgeslagen in je hoofd, zit jij tijdens That’s the question niet verlegen om correcte antwoorden? Wij hebben een (woensdag) avond gecreëerd waar al jouw nutteloze wist-je datjes opeens het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen, glorie of vergetelheid.

Tijdens de P60 Pubquiz  vliegen de vragen je als hete bitterballen om de oren, alles komt voorbij: films, muziek, actueel; noem maar op. Dit natuurlijk allemaal onder begeleiding van powerpoint , beamer, bier en presentator. Aanmelden doe je in teams van max 5 personen. Aanmelden kan via de e-mail of op de avond zelf. Leukste teamnaam krijgt een rondje van de zaak. Vraag: Moet ik betalen om mee te doen? Antwoord:  Nee. Zo, nu weet je ook meteen hoe de quiz werkt.


Donderdag 12 april 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | €17,50 vvk | €19,- deur

BLOOD BLOOD is een Japanse band die na een korte stop sinds 2011 weer terug is. De band werd in 2002 opgericht door de charismatische gitarist en componist Kiwamu, tevens de eigenaar van de platenlabels Starwave Records en Darkest Labyrinth.

Ook al wordt BLOOD vaak vergeleken met Visual Kei, de band verwijst naar zichzelf als een 'gothic band ‘.

BLOOD heeft getourd in Japan, Europa, de Verenigde Staten, Mexico en Australië.

Ze zijn een van de eerste Japanse 'Visual Kei' bands op tournee in Australië.

BLOOD werd regelmatig in de Gothic & Lolita Bijbel genoemd en hebben artikelen gehad in

Westerse tijdschriften, waaronder 'Astan', 'Rumore' en 'Gothic Beauty'. Liefhebber van JRock/Visual Kei? Dan mag je deze show niet missen!


Vrijdag 13 april 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 14,- vvk | € 15,- deur

The Beat + Support: Mr. Wallace The Beat stond samen met The Specials aan het einde van de jaren 70 van de vorige eeuw aan de wieg van de Britse 2-tone ska beweging. Sociaal geëngageerde, maar positief gestemde, typisch Britse ska. De veteranen uit Birmingham bewijzen nog steeds dat hun glas altijd halfvol is.

Door hun frisse sound en onvermoeibare shows werden Ranking Roger & Co door Talking Heads, The Police, The Pretenders en REM mee op tour genomen. Op het hoogtepunt van hun wereldwijde faam viel de groep echter uiteen en gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Zo richtten gitaristen Andy Cox en David Steele The Fine Young Cannibals op en boekten Roger en zanger/gitarist Dave Wakeling succes met The General Public. Na deze hiaat in de geschiedenis van The Beat keerden de ska-legendes terug op het oude nest met een uitverkochte comeback-show in de Royal Festival Hall 2003.

Ze zijn sindsdien niet meer te stoppen. Door hun energieke shows en jeugdige dwarsheid is een avond met The Beat nog steeds onvergetelijk en vooral: Britse popgeschiedenis die je niet mag missen!

Support: Mr. Wallace

Sinds het voorjaar van 2010 knalt Mr. Wallace in volle vaart door Nederland. Retestrak, uptempo en met een poppy feel die je sinds No Doubt en The Selecter niet meer hebt gehoord weet de band elke zaal plat te spelen. De band bestaat uit een knallend blazersduo, funky toetsenist, überstrakke ritmesectie en een steengoeie zangeres die haar mannetje staat.


De energie die deze band met veel overtuiging brengt zorgt ervoor dat bij iedere show het publiek steevast los gaat. Mr. Wallace laat de harten van de mensen dan ook sneller kloppen en niet alleen door het onvermijdelijke dansen…


Zaterdag 14 april 2012 | zaal open 16:00 | aanvang 16:00 | GRATIS

Opening expo; Serdar Pehlivan


Zaterdag 14 april 2012 | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | € 10,- vvk | € 15,- deur

LeanBack: Jim Aasgier De jongens van LeanBack zijn na een succesvolle editie terug. Deze keer met Jim Aasgier naast de vertrouwde line-up Kez, Darryl Dwight, Gijs Scheeringa en Daquillo.


Woensdag 18 april 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | GRATIS

Open Mic Night @P60 café Iedereen is vanavond van harte welkom! Of je nou gitaar speelt, een stand-up comedian bent, poezie wil voordragen of een bekend nummer wil komen zingen, kom maar op het podium staan!

Vanavond pakken we het net iets anders aan dan dat jullie gewend zijn! Per avond hebben we 9 plekken waar iedereen zich voor kan inschrijven. Dit betekent dat je als singer/songwriter, stand-up comedian, gitarist, noem het maar op, de kans hebt om voor een publiek jouw ding te doen!

Wil je gewoon lekker met andere muzikanten spelen dan kan dat natuurlijk ook! Tussen de 'vaste plekken' door kan iedereen die daar zin in heeft lekker komen jammen! Neem je vrienden, vriendinnen, bandleden en je muziekinstrument mee en laat je creativiteit lekker gaan! Hiervoor hoef je je natuurlijk niet in te schrijven!

Voor de 9 plekken moet je je dus van tevoren inschrijven, dat kan door een mailtje te sturen naar danielle@p60.nl  of bel naar 020-3453445. Je krijgt dan direct te horen of je die avond kan optreden. Schrijf je snel in, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.


Donderdag 19 april 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | € 5,- vvk | € 7,- deur

3rd Floor Magic CD release Fusion-hop: Een aanstekelijke mengelmoes van verschillende muziekgenres in een Urban jasje gestoken.

3rd Floor Magic ontstond in augustus 2011 in de homestudio van Tim ‘Tuxedo’ Blok op de 3e verdieping, waar hij samen met Hilin Düyü songteksten, concepten ideeën en melodieën naar complete nummers vertaalt; de ‘magic’ in 3rd Floor Magic.

In een tijdspanne van 2 maanden stelden zij een band samen (drums, bas, gitaar & keys), behaalden zij een plekje in de finale van de Amsterdamse Popprijs. Zoals elk jaar vindt deze plaats vindt in de grote zaal van de Melkweg. Daarnaast stonden ze als voorprogramma in een uitverkocht Paradiso, rockte ze 102FM in de studio bij Barry Paff van Radio 538 met hun track ‘Mister Money’, trokken ze de aandacht van VPRO’s 3voor12 die meerdere positieve recensies schreef over hun optredens.

Ook waren zij een uur lang studiogast bij Radio Mortale van de Omroep Salto en traden zij op talloze andere podia in en rond Amsterdam op. 19 april 2012 presenteert 3rd Floor Magic in P60, Amstelveen haar eerste zelfgenaamde album, 3rd Floor Magic en de videoclips van hun nummers ‘Summertime’ en ‘Bang Bang’.


Vrijdag 20 april 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 11,50 vvk | € 12,50 deur

Dio

Als Dio een tijdmachine had, dan had hij de afgelopen vijf jaar ongetwijfeld precies hetzelfde gedaan. Sinds zijn grote doorbraak ‘Dom Lomp en Famous’ met The Opposites in 2007 is het namelijk hard gegaan voor Diorno Braaf. Hij won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, de Gouden Greep en twee TMF Awards. Belangrijker nog, hij heeft met zijn catchy hiphop heel Nederland binnen no time aan zijn voeten gekregen.

Met zijn debuutalbum ‘Rock ‘n Roll’ vestigde de Amsterdammer definitief zijn naam in hiphop-land. De Heineken Music Hall (als support act van N*E*R*D, Akon en Lil’ Wayne), Lowlands, Noorderslag en veel, heel veel andere podia moesten er al aan geloven.

De 23-jarige rapper krijgt ieder publiek aan het springen. Hij is openhartig, goudeerlijk, bijdehand en vooral een onvervalst feestbeest. ‘‘Dio en zijn vrienden zetten een fantastische show neer, ze stomen in sneltreinvaart door het repertoire en nemen het publiek moeiteloos mee. Zelfs de oude hits worden op een frisse en opzwepende manier gebracht’’, aldus 3voor12, die zijn show op Noorderslag 2012 tevens beloonde met een 8.

Dio is hard op weg om een van de grootste popsterren van Nederland te worden en verplichte kost voor iedere Nederhopfanaat, zeker nu hij binnen niet afzienbare tijd met gloednieuw materiaal op de proppen zal komen.


Vrijdag 20 april 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | GRATIS

Dans Anders @P60 café

Dans Anders is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Café. DJ’s zorgen voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Maak je op voor een mix die staat als een huis!


Zaterdag 21 april 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 17,50 vvk | € 19,50 deur

Club r_AW De gekte barst weer los met editie nummer 29 van Neerlands beruchtste industrial en techno concept, Club r_AW. De fundering van de vaste thuisbasis P60 zal na een rustperiode van enkele maanden weer flink getest worden met een orkaan aan geluid welke oprecht de stempel rauw verdient.


Woensdag 25 april 2012 | zaal open 19:00 | aanvang 19:30 | €10,- vvk | €15,- deur

Emergenza

Emergenza is een, van origine een Italiaans, pay to play muziekfestival voor opkomende bands. Tegenwoordig heeft het festival twee hoofdkantoren, één in Parijs en één in München.

Het festival wordt gehouden in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Spanje, Slowakije, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland en is daarmee de grootste 'live' bandwedstrijd ter wereld.

Vrijdag 27 april 2012 | zaal open 19:00 | aanvang 19:30 | € 10,- vvk | € 15,- deur

Emergenza

Zaterdag 28 april 2012 | zaal open 19:00 | aanvang 19:30 | € 10,- vvk | € 15,- deur

Emergenza


Zondag 29 april 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,- deur

Hoogspanning tijdens Koninginnenacht: High Rankin, Warrior One, Guerilla Speakerz, NoizBoiz, DJ Pat, Yuran Richards

Heb jij op zolder ook nog allemaal oude meuk liggen? Wil je dat verkopen op Koninginnedag? Doe dat dan lekker volgend jaar, want op Q-Night in P60 gaan alle remmen los. Warrior One (UK), High Rankin (UK), Guerilla Speakerz, NoizBoiz, DJ Pat en Yuran Richards brengen in naam der Koningin dikke beats naar Amstelveen.

Warrior One maakte remixes voor Foals, Stereo MC’s en Bonobo. De DJ/Producer uit Brighton gaat lekker op big beats, maar brengt het altijd smaakvol, dansbaar en melodisch. Zijn unieke mix van beukende drums, basslines die je maag omkeren en catchy samples en loops zijn uniek en komen voort uit zijn liefde voor breakbeat, jungle en house.

High Rankin neemt zichzelf niet zo serieus. ‘‘Fuck em if they can’t take a joke’’, zo luidt zijn welgemeende devies. Maar laat de snor en de krijtstrepen je niet van de wijs brengen. De dubstep-dandy is the real deal. Zijn EP’s ‘This Is Suicide Dub part 1’, ‘Cut You Down’ en ‘This Is Suicide Dub part 2’ staan vol met typisch Britse dubstep, met een knipoog.

Guerilla Speakerz viert feestdagen graag in Amstelveen. Het Amsterdamse duo knalde P60 het nieuwe jaar in tijdens Light It Up en zijn nu terug voor meer. Daniel Scholtens en Marlon Yasol brengen hun funky sound naar alle uithoeken van Nederland, maar zijn tijdens hét feest van het jaar te vinden in Amstelveen.

Worden er dan ook nog rauwe lyrics gespit? Jazeker, door NoizBoiz! Het Rotterdamse grime-trio bracht onlangs hun tweede album uit, getiteld ‘Georganiseerde Chaos’. Mucky Muxx, MC XL en Don de Baron kregen op de plaat hulp van Rosco, Gelogeerde Aap en Lady Bee. Het drietal komt met hun nieuwe materiaal Amstelveen rocken.

Amsterdammer Yuran Richards weet moeiteloos het midden te vinden tussen digitaal en analoog. Het 21-jarige multitalent speelt gitaar, bas, altsax, piano en viool. Geef de man een accordeon en hij weet er waarschijnlijk nog iets puntigs uit te toveren. Zijn muziekkennis is de basis voor zijn boeiende electronica, die helemaal niets te schaften heeft met hokjes. Wat is een dubstepfeest zonder de man achter FYAH!? DJ Pat komt natuurlijk ook wat heerlijke plaatjes draaien, voor volk en vaderland.

Komende shows P60 Amstelveen


Wo 16 mei      Allan Holdsworth

Zo 20 mei       Chambertones

Di 22 mei        Red Hot Chilli Pipers

Vr 25 mei        Delain

Za 26 mei        Speakerz

Vr 29 jun        Ian Siegel & Mississippi MudbloodsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.