Bijgewerkt: 26 november 2022

P60 programma mei 2014

Nieuws -> P60

Bron: P60
05-05-2014

Vrijdag 9 mei | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €16,00 vvk | € 17,00 deur Katatonia (support; Messenger). Een intieme avond met Katatonia, waarbij klassiekers uit de gehele discografie gestript en opnieuw bewerkt worden.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2014)

Katatonia is een Zweedse doommetalband (een metalgenre met een langzaam en duister geluid), ontstaan in Stockholm in 1991


Katatonia gaat op tour met hun nieuwe album Dethroned en Uncrowned op zak. Op dit album doen de mannen het net even anders, het gehele album is namelijk een semi-akoestische versie van het voorgaande album Dead end Kings. Na veel goede feedback van de fans besloot Katatonia dan maar dan de elektrische gitaren thuis te laten. De stekker wordt er dus uitgetrokken. Vanavond worden klassiekers uit het hele oeuvre omgebouwd in nieuwe, semi-akoestische versies. Verwacht de gitzwarte nummers van Last Fair Deal Gone Down, Viva Emptiness en eerdere meesterwerken in een unplugged jasje, waarbij de pakkende stem van Jonas Renske en de typische Katatonia melodieën goed tot hun recht komen. Een intieme, sferische en unieke show van de Zweedse meesters van de melancholie. "We’re already certain this will be the most different and remarkable thing we’ve ever done!" aldus de gitarist en oprichter Anders Nyström. http://katatonia.com/

Katatonia wordt ondersteund door het Londense Messenger. Het debuutalbum Illusory Blues is een ode aan de natuur en de onvermijdelijke cyclus van het leven. Klinkt heftig, is het ook. Met een mix van gevoelige violen en snoeiharde drums maken de Britten een mix van progressieve psychidelica en folk.

Zaterdag 10 mei |zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | € 13,00 vvk | € 16,00 deur Heroes of Techno. Na een succesvolle editie in november keert Heroes of Techno (HOT in de volksmond) terug naar P60. Het intiemste techno feestje van Nederland heeft een goede partner gevonden in Frank Kvitta. Deze editie neemt hij dan ook zijn stadsgenoot Brian Sanhaji mee.

Sanhaji is pas korte tijd een bekende in het techno landschap, eigenlijk vreemd want de Duitser produceert al jaren heerlijke Techno. Na zijn debuutalbum “Stereotypes” op het CLR label van Chris Liebing ging het hard en kreeg hij bookingen in binnen en buitenland. Vorig jaar was hij dan ook al een paar keer te zien in Nederland tijden de CLR avonden waar hij steevast smerige en rollende Techno uit zijn DJ boot beukte. Vanavond zal het niet anders zijn in P60.

Hij kan de auto vanuit Frankfurt delen met oude bekende en de held van HOT; Frank Kvitta. Kvitta is één van de meest ervaren Techno DJ’s ter wereld, staat altijd garant voor een goede set en we zijn dan ook trots om hem wederom in de P60 te presenteren. Lokale helden Sceptical C. en resident J-Deville maken de line up compleet. Een avondje sfeervolle, smerige maar vooral lekkere Techno.

Vrijdag 16 mei | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 16,00 vvk | €1 7,00 deur DeWolff, DeWolff neemt je mee naar de psychedelische jaren '60 en '70 van The Doors en Led Zeppelin. Geen LSD nodig, want gebroeders Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso krijgen je met een hammondorgel, een drumstel en een gitaar in hogere sferen. En dat werd ook opgemerkt door de grote der aarden. Want na succes albums Strange Fruits and Undiscovered Plants, Orchards/Lupine en DeWolff IV duiken de heren de studio in met Grammy winnaar Mark Neill (Brother, Black Keys) om een nieuw album op te nemen. Het album Grand Southern Electric komt eind april uit, perfecte timing dus!

Zaterdag 17 mei | zaal open: 20:00  | aanvang: 21:00 | € 12,50 vvk | € 14,00 deur Michael Prins. Hij werd gekroond tot ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Daarna volgen de successen voor Michael Prins elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandt in de top 10 van de Album Top 100 en de zalen van zijn tour (waaronder Paradiso) waren in no-time uitverkocht. Nu heeft P60 de eer om Michael en zijn prachtige nummers een podium te bieden.

Het leven van Michael lijkt vooralsnog een grote voorbereiding op wat ooit uit moet monden in een muzikale carrière. Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15e stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding.

Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland dient als een goede opmaat naar de release van zijn debuutalbum, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury. En wij zijn ervan overtuigd dat dat gaat lukken.

Zaterdag 24 mei | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 12,00 vvk | € 15,00 deur Speakerz. Altijd feest, altijd uitverkocht, altijd een goede sfeer. Het is weer tijd voor Speakerz! Het tienerfeestje van Amstelveen voor kids van 12-15 jaar. Wees er snel bij met kaarten kopen want Speakerz verkoopt ALTIJD uit.

Donderdag 29 mei | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 15,00 vvk | € 17,50 deur Kenny B & Joggo. Na een weergaloze show met Jah Mason en Lutan Fyah gaat de samenwerking tussen 100% ZEN en P60 verder. Op 29 mei zullen de twee Surinaamse reggae-iconen Joggo en Kenny B de zaal op zijn kop zetten.

Joggo kwam uit het niets met een mixtape-release en veroverde meteen zijn plek binnen de  reggaescene. Dankzij hits als “Beware” en “Peace and love” is Joggo inmiddels een veelgevraagd artiest op grote festivals als Summerjam en Reggae Sundance.

Kenny B is veruit de meest populaire reggaeartiest uit Suriname. Hij zingt in het Engels, Surinaams en Nederlands. Zijn teksten zijn maatschappijkritisch, maar de positieve boodschap staat altijd centraal. Kenny B heeft samengewerkt met sterren als Tanya Stephens en Bushman, en is bekend van hits als “Yu faya” en “Wang san e dangra deng”. Samen met Rockers Reunion staan deze twee topartiesten garant voor een positieve vibe en een heerlijke, Caraïbische sound. Kortom, een avond vol love, peace en unity.

Vrijdag 30 mei | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 20,00 vvk | € 23,00 deur Nina Hagen’s Wild Romance. Altijd verassend, op z’n minst opvallend en de personificatie van Rock & Roll. Nina Hagen heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Als koningin en moeder van de Duitse Punk rock tourde ze meer dan 40 jaar de hele wereld over. In Nederland kennen we haar natuurlijk ook als deel van het Rock & Roll bruidspaar, dat ze vormde met Herman Brood. Het excentrieke duo was zacht gezegd verre van saai en zorgde indertijd voor veel ophef.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2014)

Catharina (Nina) Hagen (1955), een Duitse zangeres, actrice en songwriter met haar band


Nu Herman Brood al een poos niet meer onder ons is vond Nina, dat er weer eens wat leven in de brouwerij mocht komen. Om iedereen eens lekker wakker te schudden en om Herman te eren gaat ze op tour met de vaste begeleidingsband van Herman Brood The Wild Romance (tegenwoordig beter bekend als Romanza Brava). 1+1= 3 en met Dany Lademacher, Ruud Englebert en nog andere indrukwekende muzikanten brengen ze samen een spectaculaire show onder de naam Nina Hagen’s Wild Romance! Tijdens deze unieke show vertolkt Nina Hagen nummers van Herman Brood, van haarzelf en klassiekers uit de Rock&Roll&Soul&Punk&Funk&Blues&Gospel-Geschiedenis. Alles samenvattend: Wild & Heiss Rock ’n Roll!

Zaterdag 31 mei | zaal open 21:00 | aanvang 21:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur Rebels. Na een dik uitverkochte editie in club AIR is het tijd voor Rebels om heel Nederland op z'n kop te gaan zetten. Sinds 1 januari is de alcohol wet naar 18+ gegaan wat het voor veel 16 en 17 jarige lastig maakt om uit te gaan. Rebels zet zich hiertegen af en bewijst aan de wereld, dat ze na het invoeren van deze wet alsnog de beste feesten neer kunnen zetten!! Nederlands populairste event organisaties hebben hiervoor de handen ineen geslagen om tot dit nieuwe spectaculaire concept te komen. Zij zullen verder gaan onder het label: REBELS

Verwacht

do 5 jun          Shaking Godspeed

vr 6 jun           New Cool Collective

do 4 sep          De Dijk

vr 05 sep         The Aristocrats

vr 12 sep         Stream of Passion

za 13 sep         Kraak & Smaak

vr 03 okt         De Jeugd van Tegenwoordig

do 30 okt        Carl Verheyen

vr 31 okt         Textures

vr 12 dec         Kayak

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.