Bijgewerkt: 31 maart 2023

P60 programma september 2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
21-07-2011

Vrijdag 2 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 21:00 uur | € 18,00 vvk | € 20,00 deur

Martin Turner’s Wishbone Ash

Martin Turner’s Wishbone Ash is één van de meest duurzame en geliefde Britse rockbands.  Met een album verkoop die in de miljoenen loopt en optredens wereldwijd hebben zij hun sporen reeds verdiend. Op 2 september 2011 staan zij in P60 en brengen de klassieke releases weer tot leven.

Er mag zeker gezegd worden, dat Martin Turner’s Wishbone Ash een unieke band is. Het is één van de weinige bands die na zo een lange tijd nog steeds bestaat en nog steeds wereldwijd optreedt. De band werd vooral bekend om hun album release Argus uit 1972.

Wishbone Ash Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Martin Turner's Wishbone Ash


In dit jaar werd het album één van de best verkochte Britse albums en verkozen tot “album van het jaar”. Tijdens de optredens speelt de band dan ook veel materiaal van dit klassieke album naast een grote variatie nummers van de overige releases.Martin Turner’s Wishbone Ash, staat als eerste van hun tour door Nederland in P60. Met een zo ervaren band is er geen twijfel over mogelijk dat dit een klassieke rock avond gaat worden!


Vrijdag 9 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 10,00 vvk | € 15,00 deur

We Are The Future: Quintino

Deze avond gaan we terug naar het begin in de magische tuin van Adam en Eva...

DJ's Looney Tune, Jay Are, Martin Garrix, Darryl Dwight, Sleazy Stereo, Gellino & Total Touch en Quintino maken het feestje af met de vetste beats! Welkom in P60….We Are the Future!

Al het goede komt van ver? We dachten het niet, want met de DJ’s in Nederland zit het meer dan goed! Op vrijdag 9 september 2011 staat dan ook niemand minder dan super DJ Quintino in P60! De man raast de clubs en festivals af met een energieke set van electro, club en dance. Waar het grote publiek Quintino kent van opzwepende krakers als Rap Das Armas en het huidige Music Oh (ft Apster), maakt de DJ zich zo nu en dan zelfs ook schuldig aan een subtiele move richting de dubstep. Van alle markten dus thuis en Quintino laat zich vanavond van zijn beste kant horen: met de vetste remixen, snoeiharde electro en vooral.... live!


Zaterdag 10 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 13,00 vvk | € 14,00 deur

Peter Pan Speedrock + supports Gewapend Beton & The Works

De band die eerder al op het podium stond met o.a. Motorhead, Nashville Pussy en Turbonegro, staat in september 2011 in P60! Afgelopen jaar kwam het nieuwe album We Want Blood uit. De reacties van verschillende media liegen er niet om: We Want Blood is een dijk van een album. Het album is harder en ruiger en kent weer meer snellere nummers. De mannen van Peter Pan Speedrock staan dit jaar niet alleen in ons kikkerlandje, maar breiden de tour uit naar Duitsland, Engeland en België.

Peter Pan Speedrock zorgt ervoor dat je de volgende ochtend als een zombie met een piep in de oren en een kraak in het hoofd, maar wel met een gelukzalige glimlach, stilletjes nageniet van een geweldige avond. Naast de felbegeerde minuut tijdens De Wereld Draait door, ontvingen alle drie de bandleden ook al een Duiveltje voor beste Nederlandse muzikant, gekozen door collega-muzikanten.

In 2003 traden de mannen van support act Gewapend Beton als 14-jarige snotneuzen binnen in de wereld van de raggende gitaren. Vier jaar later maakten zij naam met hun eerste plaat 17 Until We Die en de opvolger Empty Batteries (2009). Dit jaar kwam Big Dumb Kids uit, de volgende stap in de evolutie van de zogenaamde embryo punx.

Inmiddels is Gewapend Beton de 20 gepasseerd en kijkt de band nu al kritisch terug op zichzelf (titeltrack), maar veroveren de wereld onder hun eigen voorwaarden (World By Storm).

Met hun basis van punk en hardcore worden er ook uitstapjes gemaakt naar onheilspellende, haast psychedelische 70’s rockriffs. Met deze sound breken de mannen met gemak dóór gewapend beton. Je bent gewaarschuwd!

Vanuit Amsterdam brengen de vier mannen van The Works een extra support met rauwe sleazy, greasy en energieke Rock ’n Roll. Taboes als problemen van de moderne man (Endangered Species), generatiekloven (I Wanna Date Your Mom) en obesitas (I Might Have Love Handles, But I Can’t Handle Love) worden niet geschuwd.

Na het debuutalbum Beste Served Rare (2009) en de single Mokum, Mokum (2010) speelde de band al op podia in onder meer Belgie, Duitsland, Frankrijk en Spanje en deelde The Works stages met Nine Pound Hammer, The Fleshtones, The Kids en Brutal Knights. Dit jaar verscheen een 7” plaat met hun Servische vrienden van Hosenfefer met een opvolgende Balkan tour.


Zondag 11 september 2011 | zaal open 19:30 uur | aanvang 20:00 uur | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Halve Finale Singer/Songwriter GPNL

Als poppodium levert P60 graag een bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuw talent. Daarom hosten wij in september 2011 twee halve finales van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende popcompetitie van Nederland.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. Één stap verwijderd van de finale en strijdend voor de titel beste Singer/Songwriter zijn:

Aafke Romeijn, Angela Moyra, Chris Kok, Echovox, Guy Corneille, Half Way Station, Jalise, Jeroen Kant & Ratten in de Schuur, Lucas Hamming, Port of Call, Rina Mushonga, Stephen Wings & The Regulars, Sue the Night, Uinko Eerenstein, Yori Swart


 


Donderdag 15 september 2011 | open 19:00 uur | aanvang 19:30 uur | € 15,00 vvk | € 15,00 deur

Battle of the Business Bands

The Battle of the Business Bands is een muzikaal feest dat de deelnemende muzikanten de beste collega’s aller tijden maakt en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het goede doel. De opbrengst van de Battle of the Business Bands 2011 zal namelijk volledig ten goede komen aan Unicef.

Op donderdagavond 15 september 2011 strijden, vanaf 19.30 uur zeven bands om de eer van Beste Bedrijfsband 2011. De bedrijfsbands die met elkaar de muzikale degens zullen kruisen zijn:

KLM Partyband (KLM), The Tax Pistols (KPMG Meijburg & Co), Fabulous Five & Double Trouble (Canon Business Centre Amsterdam), Community of Noise (KPMG), Conclusion Undercover band (Conclusion), Suzy Sunday (Nuon) en de huisband van de Gemeente Almere. Een vakjury zal aan het eind van de avond bekend maken wie zich de beste bedrijfsband van 2011 mag noemen. Mis het niet, kom jouw favoriete band een hart onder de riem steken en muzikaal genieten in P60, dé poptempel van Amstelveen.


Vrijdag 16 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 15,00 vvk | € 17,00 deur

D-Energy: D-Block & S-Te-Fan

Op vrijdag 16 september 2011 trilt P60 op haar grondvesten tijdens de eerste editie van D-Energy. Voor de primeur van dit hardstyle, harddance en jump event pakt de organisatie direct goed uit met het DJ duo die doorgaans de clubs ontstijgen en enkel te zien zijn op festivals en internationale territoria: D-Block & S-Te-Fan! Voor het nieuwe feest in de P60 wisten de mannen nog een gaatje te vinden in hun overvolle agenda.

P60 en D-Energy roepen het feest in het leven om te voldoen aan de grote locale vraag naar hardstyle en harddance events. Binnen de harddance zijn Nederland en Italië de leading landen maar ook in Australië, Amerika en Azië komt de scene van de grond. DJ’s D-Block & S-Te-Fan plukken hier de vruchten van en treden regelmatig op als ambassadeurs van Nederlandse hardstyle sound over de grens.  Het duo deed het afgelopen jaar diverse continenten aan met hun sets.

Ook locaal gaat het D-Block & S-Te-Fan voor de wind met een uitverkochte X-Qlusive editie in de Heineken Music Hall, een eigen Qlimax editie én deze zomer een set op Dance Valley 2011. De kwaliteit van en erkenning voor de DJ’s zijn tevens terug te vinden in hun positie in de top 100 van DJMag.com waar het duo op nummer 73 prijkt.

Naast deze zwaargewichten presenteert D-Energy een strakke aanvullende line-up om de avond compleet te maken met onder meer Dr. Rude, Rosko, Jor-D, Thosba en Demassus vs Darknezz


Zaterdag 17 september 2011 | 12:00 – 18:00 uur | Stadsplein Amstelveen | Gratis entree

Stadspleinfestival Amstelveen

stadspleinfestival  Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

De flyer van het Stadspleinfestival 2011


Dit jaar staat het Stadspleinfestival Amstelveen wederom in het teken van een Culturele Parade. Vanaf 12 uur verandert het Stadsplein in een cultureel festijn met veel muziek, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden. Op meer dan tien verschillende locaties op en rond het Stadsplein is van alles te zien en te doen. Met o.a: de 3JS, Project Wildeman en Carolien Borgers


Zaterdag 17 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

FYAH! Bar9 (UK), Boy Kid Cloud (UK), Gomes (NL) en DJ Pat (NL)

Het dubstepfeest van Nederland FYAH stoomt door in het nieuwe seizoen met o.a. Bar9 (UK/ Z-Audio, Audio Phreaks), Boy Kid Cloud (UK / Ultragore), Gomes (NL / Oi!) en DJ Pat (NL / FYAH! / Swagga)!

Fyah! is trots dat zij hét dj duo van de hardere dubstep scene heeft weten te strikken, de mannen van Bar9.  Op labels als Z-Audio en Audio Phreaks hebben deze Engelse jongens gerespecteerde producties uitgebracht waar menig publiek compleet los op gaat. De tracks Murda Sound, Shaolin Style, Midnight en Piano Tune zijn instant klassiekers. Dit maakt ze een veel gevraagde gast op feesten als Free Your Mind Festival en Give it Dub waar zij keer op keer laten zien hoe je de crowd in beweging krijgt. Satisfaction guaranteed.

Boy Kid Cloud aka Darryl Joseph Lewis Reid is een 21 jarige DJ/Producer uit Leicester die al voor aardig wat commotie heeft gezorgd met zijn releases op Dandy Kids in de UK en US. Z'n eerste EP voor Flaaavour behaalde de tweede plaats in de Beatport official dubstep chart en zorgde voor het respect van internationale dj’s wereldwijd. Met gigs aan de zijde van o.a. AC Slater, A1 Bassline, Rico Tubbs en Foamo, én zijn remixen voor onder meer Plan B en Fun Lovin’ Criminals, reikt het succes van Boy Kid Cloud tot ver!

Resident FYAH! DJ Pat heeft tijdens de eerste twee succesvolle edities van FYAH! bewezen dat dubstep alle kanten op kan gaan. Met een mix van subtiele grooves tot snoeiharde grimes en alles ertussenin, zorgt Pat ook deze keer weer voor een vette set!

Houd de P60 site in de gaten voor de complete line-up van deze september 2011 editie.


Donderdag 22 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 10,00 deur

The Exploding Boy, Kinkobra, The Vulgarets & Take it off

The Exloding Boy heeft zijn naam te danken aan een B-kant van een The Cure album. Deze Zweedse jongens zijn dan ook duidelijk geïnspireerd door de post-punk van begin jaren 80 zoals The Cure, Joy Division, Chameleons, B-movie en Magazine. Dit maakt hun sound een tikkeltje melancholisch echter ook erg aanstekelijk. De release Afterglow uit 2009 zorgde voor veel aanzien, goede recensies en de uiteindelijke doorbraak. Nu zijn ze terug met een gloednieuw album getiteld The Black Album. 23 september 2011 wordt het herfst, laat je daarom ter voorbereiding onderdompelen in de warme sound van The Exploding Boy.


Vrijdag 23 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Halve Finale Rock/Alternative GPNL 2011

Als poppodium levert P60 graag een bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuw talent. Daarom hosten wij in september 2011 twee halve finales van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende popcompetitie van Nederland.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. Één stap verwijderd van de finale en strijdend voor de titel beste Rock/Alternative zijn:

Ambacht, Audiofeel, Billyconnected, Evant Garden, Freeze Dried Rockers, Secret Handshake Club, Sideditch, Sparrow Falls, Spotrockers, Stefany June, The Information, The Pikeys, Try Aerobatics, Villeneuf, Woot.


Zaterdag 24 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 17,50 vvk | € 19,50 deur

Club r_AW: Detest, Igneon System, Homeboy e.a.

Op zaterdag 24 september 2011 is het tijd voor een nieuwe editie van Club r_AW! Elke keer is het een kunst om de vorige editie te overtreffen met een nieuwe line-up, maar ook ditmaal is het weer gelukt.

Voor de open-minded en trouwe club r_AW bezoekers gaat het er nog harder en donkerder aan toe dan ooit. Met oog op nieuw talent (Frame of Mind)  zal het een ervaring worden waar nog vaak over gesproken zal worden. Het hardere werk wordt overgelaten aan mannen als Detest, Igneon System, Homeboy & Raggedy Andy. Natuurlijk zijn ook de Club r_AW veteranen van de partij: Rude Awakening, Hilarious & N-Vitral. Al met al reden genoeg om 24 september 2011 af te reizen naar P60 in Amstelveen voor de 27e editie van het rauwste feest van Nederland!


Vrijdag 30 september 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

DeWolff & support Voodoo Boogie

De driedelige pyschedelische space rock ’n rollband DeWolff gaat als een speer! Afgelopen januari kwam de tweede plaat Orchards/Lupine uit, welke door recensenten werd onthaald als ‘een psychedelisch meesterwerk. Met een 11e plaats in de Album Top 100 kan de plaat nu al als succesvol worden bestempeld. Eind dit jaar volgt de tour, waarbij ook P60 wordt aangedaan op vrijdag 30 september 2011. Het is energiek, het is stijlvol, gepassioneerd en rauw: dat is DeWolff.

DeWolff is beïnvloed door bands uit de jaren ’60 en ’70 als Led Zeppelin, T. Rex en The Doors evenals nieuwere bands als The Black Keys en The Black Crowes. Na de release van de EP DeWolff in de herfst van 2008 en een aantal tv-optredens verscheen in 2009 de debuutplaat Strange Fruits and Undiscovered Plants. Het album kreeg zeer lovende recensies en DeWolff’s live reputatie werd almaar groter, hetgeen te danken was aan de ontzettend energieke, overdonderende liveshows die de band elke keer weer wist neer te zetten. Enkele hoogtepunten uit de uitpuilende touragenda van 2010 waren een optreden op Europa’s langst bestaande festival Pinkpop en een show voor het legendarische Duitse Rockpalast.


Vrijdag 30 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € gratis entree

Dans Anders @ P60 Café

Dans Anders gaan we vaker zien dit seizoen! We trekken de beste platen uit de kast om jou non stop op de dansvloer te houden. Tussen 22:00 en 03:00 uur de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Kom vroeg want tijdens het eerste uur is het happy hour!

DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, MariekeMarieke, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten komen onder het genot van een drankje aan de bar. Dans Anders dus! Of dans niet, dat kan dus ook….

Wil je eerst nog het concert van DeWolff in de grote zaal bijwonen? Dat kan! Vanaf 23.00u is je toegangskaartje voor dit concert geldig voor een drankje tegen Happy Hour prijs in het P60 Café.


Programma oktober 2011

Zo 2 okt          The Doors in Concert (tribute)

Za 8 okt          Waylon

Do 13 okt       Lucky Fonz & de Felle Kleuren

Di 18 okt        Nico Dijkshoorn & Leon Verdonschot: Ook voor vrouwen

Za 29 okt        Diary of Dreams

Do 3 nov         La Boutique Fantastique

Vr 4 nov         Gare du Nord

Do 17 nov       Autumn & support Only Fate Remains

Vr 18 nov       Matt Schofield

Vr 9 dec          KayakAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.