Bijgewerkt: 5 december 2022

P60 programma week 1-2-2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
02-01-2012

Vrijdag 6 januari 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €14,00 vvk | €15,00 deur

MaYan

Wat krijg je, als je de bandleden van de beste metal groepen van Nederland combineert? Inderdaad, de nieuwe leider van metal in Nederland: MaYan. Gezien het CV van de verschillende leden hebben zij genoeg ervaring opgedaan om een goede show neer te zetten: Epica, After Forever, Control Human Delete, God Dethroned, Obscura.

MaYaN Amstelveen
(Foto MaYaN - 2012)

MaYaN is een Nederlandse symfonische death metal band, opgericht door zanger Mark Jansen, toetsenist Jack Driessen en gitarist Frank Schiphorst. De naam van de band werd gekozen door Jansen's fascinatie voor de oude Maya-beschaving.


In mei van 2011 werd het eerste album gereleased in een bomvol Paradiso. Niet anders dan verwacht werd dit album goed ontvangen door critici. Vooral de muzikale diversiteit kreeg veel lof: “een genre verslindend monster”.  Zelfs opera zangeres Laura Macri is te vinden op één van de nummers die druipen van de death, black en progressive metal.

Al op (internationale) tour vanaf mei is de band lekker ingespeeld wanneer zij Amstelveen aandoen. Laat je haar maar alvast groeien en doe je oordoppen in, het laatste jaar volgens de Mayakalender wordt keihard geopend in P60!


Zaterdag 7 januari 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €12,50 vvk | €15,00 deur

Bowie fanclubdag

Om middernacht vieren de internationale David Bowie fanclub en tribute band Echo Bowie samen met P60, dat de beroemde artiest 65 jaar wordt.

Speed of Life – David Bowie 65!

Na een DJ-set vol glamrock, disco, new wave, jaren ’80 en ’90 muziek, betreedt om 21.30 uur Echo Bowie het P60-podium. Onder het motto ‘Speed of Life – David Bowie 65! Let’s Dance and celebrate these golden years!’ speelt Echo Bowie hits, classics en fan-favorieten uit heel David Bowie’s carrière. Van Space Oddity (1969) tot Heroes (1977) en van China Girl (1983) tot New Killer Star (2003).

Over Echo Bowie

Echo Bowie – door fans ‘the next best thing to David Bowie’ genoemd - neemt je mee op een reis langs Bowie’s hits en albums (onder andere The Man Who Sold The World, Heroes en Let’s Dance), steden waar de Thin White Duke z’n inspiratie opdeed (Londen, Berlijn, New York) en de excentrieke gezelschappen waarin hij verkeerde. De band rockt, funkt en croont zijn weg door 40 jaar spannende pophistorie. Eerder speelde Echo Bowie onder andere met veel succes op De Parade, de Gentse Feesten en Huntenpop. Put on your red shoes and dance the blues!

Over David Bowie

David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur vanaf de jaren zestig tot heden. David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Jean Genie en Heroes. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. In 2010 stond hij met twintig liedjes in de Top 2000. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.


Donderdag 12 januari 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | €5,00 vvk | €7,00 deur

Local The Night

Talentontwikkeling is één van de speerpunten van P60. Daarom wordt er tijdens Local the Night een kans geboden aan nieuwe en beginnende bands om podium ervaring op te doen. Kom kijken naar de nieuwe Di-Rect, Wouter Hamel of Caro Emerald.


Vrijdag 13 januari 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €5 vvk | €7,50 deur

Mississippi Mud Pie + Blues Motel

Mississippi Mud Pie’s naam is afgeleid van de delicatesse die in de Mississippi delta haar oorsprong vond. De band zelf doet haar publiek smullen met hun liefde voor de bluesrock: nummers recht uit het hart. Met een mix van catchy ritmes en aanstekelijke melodieën, speelt Mississippi Mud Pie traditionele bluesrock, geïnspireerd door de grote namen binnen dit genre. De nummers klinken herkenbaar, maar blijven het publiek verrassen.


Zaterdag 14 januari 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | €15 deur

D-Energy

Line up: The Prophet / Dr. Rude / Demassus / Darknezz / Rosko / Thosba / T-asz / Jor-D / Ike / Raoul DKC

Een overvolle line-up. Jong talent en gevestigde namen wisselen elkaar af op de nieuwe editie van D-Energy. De absolute headliners zijn The Prophet en Dr. Rude. Dat ons kleine kikkerlandje al jaren toonaangevend is op het gebied van hardstyle, jump en hardcore zal op op 14 januari 2012uari nog maar eens worden bewezen.

The Prophet is het alias van Dov Elkabas. De Amsterdamse DJ met dat zeer indrukwekkende CV begon zijn carrière met hiphop, aan het begin van de jaren 80. Zijn bewondering voor Grandmaster Flash & The Furious Five stak hem aan met het DJ-virus. Na enkele jaren in de toenmalige, Amsterdamse hiphoptempel Akhnathon te hebben gedraaid als resident DJ en een behoorlijke vinger in de pap te hebben bij het prille succes van Osdorp Posse, werd het tijd voor een nieuwe stijl.

The Prophet stond aan de bakermat van de hardcore, toen deze stroming aan het begin van de jaren 90 gestalte begon te krijgen en de eerste gabbers als hakkende paddenstoelen uit de grond schoten. Ongeveer een decennium later werd hij één van de grondleggers van de hardstyle. The Prophet is een allround artiest, die zijn vernieuwingsdrang nog lang niet is verleerd.

Dr. Rude is Amstelvener in hart en nieren en speelt dus een thuiswedstrijd. Net als The Prophet begon hij met hiphop, maar voelt zich het meeste thuis in oldschool hardcore en jumpstyle. Hij is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Met name België en Frankrijk lopen warm voor Rudi Feenstra. Onlangs bracht hij zijn debuutplaat Fire On The Floor uit, oldschool in een nieuw jasje. De resident DJ van Total Confusion heeft naar eigen zeggen een zwak voor P60, dus dat belooft wat.

In de suite is er aan afwisseling geen gebrek. Niet minder dan acht DJ’s zullen er hun kunsten vertonen. Darknezz, Thosba, T-asz, Jor-D, Ike, Raoul DKC, Demassus en Rosko grijpen deze kans met beide handen aan om te laten zien wat ze in huis hebben. Deze mannen zullen naast hardstyle een grote verscheidenheid aan hardere stijlen ten gehore brengen. Hardcore, techno, darkcore, club en jump, om er slechts een paar te noemen. Tien DJ’s met totaal verschillende achtergronden laten op D-Energy zien hoe veelzijdig de Nederlandse hardstylescene is. Kaarten zijn verkrijgbaar via de P60 website (www.p60.nl ), alle Primera winkels en Ben’s Corner. Adres: Stadsplein 100a 1181 ZM Amstelveen, 020 3453445Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.