Bijgewerkt: 18 mei 2024

P60 programma week 24, 25, 36 - 2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
09-06-2011

Donderdag 16 juni 2011 t/m zaterdag 2 juli 2011

Donderdag 16 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 5,00 vvk | € 5,00 zaal

Highschool Rocks!

In zes maanden tijd hebben zeven bands van het Keizer Karel College in Amstelveen zich kunnen voorbereiden voor een optreden in P60. afgelopen maand kregen de studenten in P60 al diverse workshops met betrekking tot podiumpresentatie, zangtechniek en bandmanagement.

Deze avond staan de leerlingen in P60 om het resultaat van hun voorbereiding te laten horen. Grote bands als Radiohead en U2 begonnen ooit als schoolband….wie weet waar Highschool Rocks de talenten deze keer brengt!


Vrijdag 17 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 zaal

FRIS! (12 t/m 15 jaar)

Eindelijk is die welverdiende zomervakantie in zicht! Nog eventjes en je kan weer lekker twee maanden bruinbakken in de zon en chillen als nooit tevoren! Op 17 juni 2011 a.s. komt FRIS nog één keer voor het einde van het schooljaar met een keiharde editie terug in Amstelveen, P60.

Deze zomerse editie mag je gewoon niet missen! De vertrouwde P60 is wederom het decor voor een avond feest, feest en nog eens feest. We kunnen niet garanderen dat het dak van deze prachtige poptempel er netjes op blijft zitten.

Ga hard, lekker en los op de beats van DJ’s Chappa, D-wayne, Darryl Dwight en DubbelFRIS. Niemand kan stil blijven staan bij de heerlijke house- en urbansound van deze top-dj’s!Deze avond vergeet je alles om je heen, niets is meer belangrijk, want je bent gewoon maar met één ding bezig: FRIS!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wijzijnfris.nl of bij de Free Record Shop. Ook is er weer een speciale kortingsactie voor FRIS@P60! Koop nu minimaal vier kaarten tegelijk via de website en krijg 10 procent korting!


Zaterdag 18 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 5,00 vvk | € 5,00 zaal

N-H Pop Live!: Cirque Valentin, Captain Orthegon, Rodèlle en Bright Young Lights

Na twee succesvolle edities staat de derde editie van NH-Pop Live in de startblokken. NH-Pop Live is het platform voor de provincie Noord-Holland wat op zoek gaat naar de meest talentvolle bands.

Met deelname in eerdere edities van o.a. Tim Knol, Yori Swart en Rarely Alive heeft NH-Pop Live al bewezen een belangrijke rol in Noord-Holland te spelen. Alle grote podia van Noord-Holland werken mee aan het project. Ruim honderd bands hebben zich vorige editie aangemeld en alle daaruit voortvloeiende optredens werden erg goed bezocht en de eindresultaten van de studio-opnames en videoclips van de eindselectie ‘09/’10 zijn van hoog niveau!

 

In P60 presenteren vier bands zich deze avond: Cirque Valentin, Captain Orthegon, Rodèlle en Bright Young Lights. Cirque Valentin is het levende bewijs dat een band invloeden van Michael Jackson, The Roots en zowel The Muppets kan bevatten. Dit is een band met de missie om zichzelf op een ongegeneerde manier te ontdekken en het in een rauwe bombastische show aan het publiek tentoon te stellen.

Het soloproject van de Zaanse Rodèlle klinkt on-Nederlands mythisch. Complexe en contrastvolle electronische post-pop waar in de verte invloeden zijn te horen van Sigurros, Animal Collective en Roxy Music.

Klaar om Nederland kennis te laten maken met deze hier nog ondergewaardeerde stroming heeft hij een liveband om zich heen verzameld van de topmuzikanten om jullie zijn mix van tederheid en razernij nog intenser te laten beleven.

Captain Orthegon vond zijn oorsprong in de lente van 2010. de band omschrijft haar stijl als alternatieve rock. Binnen dit genre creëerden ze een eigen stijl met funky drums, knallende gitaren en opmerkelijke basslijnen. Vol lof hebben verschillende lokale media al bericht over deze relatief jonge band. Vooral hun enthousiasme en energie tijdens live optredens werd geprezen.

Bright Young Lights is in één woord intens. Flarden van emoties; dat is waar de muziek om draait. Leidende solo’s en verwoestende drums bouwen vanuit het niets op tot enorme climaxen; nee, Bright Young Lights is niet bang om te experimenteren met dynamiek. Liveshows zijn doordrenkt van gedrevenheid en overtuiging; het komt vanuit de tenen. "De band brengt een mooie mix van frisse popsongs en langere nummers om bij weg te dromen" aldus3voor12 Noord-Holland.

De zeskoppige band Cirque Valentin bewijst dan invloeden van The Muppets, The Roots én Michael Jackson een interessante act van hoog niveau kunnen vormen! Een zoektocht naar de ontdekking van de schaamteloze zelf, aan het publiek gebracht in een rauwe, bombastische en adembenemende show…


Donderdag 23 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 5,00 vvk | € 5,00 zaal

Popkoor Amstelveen: It’s A Man’s World

Vier maanden lang ploeteren de dames en heren van het Popkoor Amstelveen o.l.v. Boris Kothuis om de nummers van het thema ten gehore te brengen.

Deze editie is het thema 'It's a Man's World' waarbij nummers zoals: Michel - Anouk, Hey Jude - The Beatles en Jumping Jack Flash - The Rolling Stones zijn ingestudeerd! Vanavond zal het meidenkoor van de muziekschool Amstelveen de support verzorgen.


Vrijdag 24 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 12,50 zaal

Stream Of Passion: CD Presentatie

Exclusieve CD presentatie in P60! Mis deze eerste show met het nieuwe album: Darker Days niet.

Met hun debuutalbum Embrace the Storm knalde Stream of Passion in 2005 de female fronted metalscene in en wat toentertijd als een project begon, is uitgegroeid tot een full-time band. De follow-up van hun debuutalbum, The Flame Within, werd uitgebracht door Napalm Records in 2009. Na twee jaar van intensieve toeren en een indrukwekkende reeks van memorabele shows en optredens op festival in heel Europa en Canada, zijn ze klaar hun derde album te presenteren: Darker Days. Resultaat van het album Darker Days: zware gitaar-gedreven songs met stevige drums, omlijst door razende piano's en welsprekende strijkkwartet arrangementen. Dit alles onder leiding van de betoverende stem van Marcela, wiens Latijns-Amerikaanse roots gedurfde Latijnse ritmes en stijlen bracht in de mix. De liveshows staan keer op keer als een huis en daarom komt de band terug naar P60 om dat wederom met hun nieuwe CD te bewijzen!

stream of passion Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Stream of Passion is een metalband geformeerd rond de Nederlandse gitarist Arjen Lucassen en de Mexicaanse zangeres Marcela Bovio


Maak je met de supportact Sin7Sins klaar voor dreunende drums, boosting gitaren en een adembenemende zang – zowel mooi en puur als verwrongen en pervers. De band met zangeres Lotus onderscheid zich met een unieke sound.

stream of passion Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Sins7Sins is een Nederlandse metal band


In 2006 opgericht, bracht Sin7Sins in 2007 haar eerste demo uit die de aandacht trok in de scene en zorgde voor een groot aantal shows, waaronder Paradiso en als onderdeel van de Dutch Jägermeister Tour. Afgelopen jaar volgde het album Perversion Ltd.


Zaterdag 25 juni 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 10,00 vvk | € 12,50 zaal

FYAH! N-Type, Cookie Monsta

Hèt dubstepfeest in Amstelveen en omstreken haalt voor deze tweede editie wederom de vetste DJ’s uit de kast. Multi dubstep award winnaar, DJ bij werelds no.1 underground radio station Rinse FM en eigenaar van Wheel & Deal Records N-Type zorgt voor sfeervolle dubstep tracks als Tred, Blind Fury en Way Of The Dub. Voor deze laatste hit maakte dubstep collega Caspa een vette remix.

De uit de UK afkomstige Cookie Monsta brengt zijn platen uit op het Circus Records label van Doctor P. Hij staat bekend om zijn snoeiharde en heerlijk smerige producties en zal de dansvloer laten exploderen met zijn moddervette grime en dubstep. Met knallers als Blugh en Ginger Pubes gaat het dak er gegarandeerd af…. Je bent gewaarschuwd!

FYAH vult de line-up van deze editie aan met Nicon (NL / Subway Records), Insom (NL / Swagga & Cheeky Monday) DJ Pat (NL / FYAH! / Dubsauce) en DJ Gibbo (Swagga / NL)


Donderdag 30 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 11,50 zaal

Trio Windstreken & Gasten

Het jazz trio Windstreken brengt op donderdag 30 juni 2011 speciale gasten mee naar Poppodium P60. Tijdens dit concert met zitplaatsen vergezellen Kamal Hors (ud en zang) & Oene van Geel (altviool) het trio van Pieter de Mast (sopraansaxofoon, fluit, altfluit), Sebastiaan van Delft (kistorgel) en de tabla / percussie speler uit Bangladesh Niti Ranjan Biswas.

In juli 2010 bracht het Trio Windstreken een nieuwe CD uit getiteld Nouzha. Hierop spelen een aantal gerenommeerde gastmusici mee: Oene van Geel (o.a. Zapp, Eric Vaarzon Morel), Kamal Hors (o.a. Weshm, Scapino ballet) en Jörg Brinkmann (o.a. Lavalu, Sikeda).

Trio Windstreken brengt een unieke combinatie van wereld-, jazz- en klassieke muziek, De cd oogstte alom vier en vijfsterren recensies van onder meer de Volkskrant, Parool en Jazzism. Trompettist Eric Vloeimans schrijft in de linernotes van Nouzha: “Hier wordt grensoverschrijdende muziek gemaakt. Een streling voor zowel het ‘Arabische’, het ‘orgel‘, het ‘jazz‘, als het ‘klassieke oor’. Eerder was het trio Windstreken al te zien in het VPRO programma Vrije Geluiden waar zij het nummer Edunya ten gehore brachten.


Zaterdag 2 juli 2011 | open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 10,00 deur

Onderstroom 10th Anniversary Party

Onderstroom is jarig en dat wordt gevierd! Het volledige programma is nog een verrassing, maar om vast een tipje van de sluier op te lichten: Gotterdammerung (NL/D) en Zwarte Poezie(NL) zijn sowieso van de partij!

Wat kan je nog meer verwachten? DJ's KULT:X en CCCP zorgen ervoor dat je kunt dansen tot je er bij neervalt met hun waanzinnige plaat en stijlkeuzes. Indie, New-Wave, Horropop, 80's, Batcave en veel meer: van David Bowie tot de Editors, van Gary Numan tot de White Lies, alles zo lang het maar lekker is!

Onderstroom begon 10 jaar geleden in Nijmegen en is 4 jaar geleden verhuist naar Amsterdam. Kult:X en CCCP hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld en zijn naast hun eigen Onderstroom ook regelmatig in andere clubs en Festivals te zien.

Ook in P60 hebben de heren al diverse keren het dak eraf geblazen en P60 is dan ook blij dat Onderstroom hun 10 jarig bestaan hier wil vieren!


Verwacht:

Vr 8 juli          Combichrist & support Mortiis

Za 9 juli          Icon: Frantic Freak – The Freak Show!

Zo 10 juli        Anathema

Vr 2 sept         Martin Turner’s Wishbone Ash

Vr 9 sept         Quintino

Za 10 sept       Peter Pan Speedrock + supports Gewapend Beton & The Works

Vr 16 sept       D-Block & S-Te-Fan

Vr 30 sept       DeWolff

Za 2 okt          The Doors in Concert (tribute)

Za 8 okt          Waylon

Za 29 okt        Diary of Dreams

Vr 4 nov         Gare du Nord

Vr 18 nov       Matt Schofield

Vr 9 dec          KayakAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.