Bijgewerkt: 9 december 2022

P60 programma week 34, 35 en 36-2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-08-2011

Vrijdag 22 augustus 2011/11 september 2011tember 2011

Vrijdag 26 augustus 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 12,50 vvk | € 13,50 zaal

Sworn Enemy + Misconduct + My City Burning + Better Left Buried

Het nieuwe seizoen in P60 begint meteen hard, keihard. Vier rammende bands voor je kiezen met een live-reputatie waar je u tegen zegt. Trek je kisten aan en laat je moeder thuis, op 26 augustus 2011 trilt de P60 uit zijn voegen!

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Sworn Enemy


De headliner van de avond is Sworn Enemy, die hun Nederlandse tour eindigen in P60. Al actief sinds 2000 heeft deze hardcore band uit New York zelfs nog in de legendarische CBGB opgetreden. Door de jaren heen is Sworn Enemy niet rustiger geworden. Integendeel, hun release "Total World Domination" uit 2008 werd getypeerd als de meest snelle, agressieve en harde plaat tot nog toe. Deze veteranen weten wel hoe ze de tent moeten afbreken. Altijd trouw aan hun stijl; rauw en hard!

\De tweede internationale gast is één van de beste punkbands van Scandinavië: Misconduct. Door de jaren heen heeft de band zich ontwikkeld tot een gevestigde naam in de punkscene met een trouwe fanbase over de hele wereld. Dat is geen verassing als je het podium hebt mogen delen met bands als Madball, Sick Of It All, Korn, Slipknot en Turbonegro.

Het laatste album “One Step Closer” kwam uit in het najaar van 2010 en in de opvolgende Zweedse tour verkochten de meeste shows uit. Uitgeroepen tot “beste Zweedse live act” en podiumbeesten tot op het bot! Al het goede komt niet alleen uit het buitenland, daarom nog twee Nederlandse acts die de avond compleet maken; My City Burning en Better Left Buried.

“Het gromt, bijt en doet pijn op alle goede plekken” schreef de OOR in 2008 over My City Burning. Deze beukers van Nederlandse bodem staan bekend om hun geweldige live show en maken hardcore zoals het bedoeld is met een mix van oldscool en trash. De recente release “Lone Wolves” (2010) werd net zoals hun debuut EP goed ontvangen. Hoewel uit de polder doen ze zeker niet onder voor hun internationale vrienden van vanavond.

Tevens van Nederlandse bodem is Better Left Buried. Deze jongens zijn hard aan de weg aan het timmeren en releasde reeds twee EP’s. Het wachten is nu op de langspeelplaat. Vanavond alvast een voorproefje van wat deze jongens live allemaal kunnen neerzetten. Kortom, een avond vol met beukende, (inter) nationale live acts. Kom dus langs op 26 augustus 2011 en knal met P60 het nieuwe seizoen in!


Vrijdag 26 augustus 2011 | aanvang 22:00 uur | gratis

Dans Anders @P60 Café

Na de zomersluiting van P60 is Dans Anders komende vrijdag terug met een nieuwe editie, waarbij we nog even lekker terugblikken op alle hoogtepunten van het afgelopen festival seizoen. Waan je dus nog lekker even terug in de Bravo, India of Titty Twister bar! Je kunt weer een leuke mix verwachten van rock, indie,dubstep en electronische tunes. DJ’s Dion, Marieke Marieke, Wilco, Meranti Tramelanti & Mighty Mouse.


Kom op tijd want van 22- 23 uur is het HAPPY HOUR. Bier/fris/wijn voor maar E1,50 euro. En let op! Tegen in levering van je entreekaartje kan je ook nog een drankje halen voor deze prijs na het concert van Sworn Enemy.


Zaterdag 27 augustus 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 zaal

FRIS

Na een heerlijke zomervakantie is het helaas weer tijd voor een jaartje ploeteren in de schoolbanken. Dit begin van het schooljaar heeft echter wel één groot voordeel: Het FRIS-seizoen gaat weer van start!!

Ook dit jaar zullen de FRISSE avonden in P60 weer garant staan voor feest, feest en nog eens feest!!! Met de lekkerste beats van onze vaste DJ’s en artiesten gaat de FRIS-vibe Amstelveen weer compleet op z’n kop zetten!!

De speciale opening van dit seizoen vindt plaats op 27 augustus 2011 a.s. en de vaste DJ’s Chappa, Rufus Riley, Darryl Dwight en DubbelFRIS zijn aanwezig om het dak van de P60 er weer helemaal af te blazen. Mis dit niet!! Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50 (ex fee) en zijn te koop bij alle Free Record Shop filialen in Nederland en via www.wijzijnfris.nl. Koop je minimaal 4 kaarten tegelijk via de website, dan krijg je 10% korting en betaal je dus maar €11,25 per kaartje! Wees er snel bij, want op=op!!! Tot de 27e!! Tot FRIS!!


Donderdag 1 september 2011 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | Gratis

Open mic night

Iedereen is vanavond van harte welkom! Of je nou gitaar speelt, een stand-up comedian bent, poezie wil voordragen of een bekend nummer wil komen zingen, kom maar op het podium staan! Vanavond pakken we het net iets anders aan dan dat jullie gewend zijn! Per avond hebben we 9 plekken waar iedereen zich voor kan inschrijven. Dit betekent dat je als singer/songwriter, stand-up comedian, gitarist, noem het maar op, de kans hebt om voor een publiek jouw ding te doen!

Wil je gewoon lekker met andere muzikanten spelen dan kan dat natuurlijk ook! Tussen de 'vaste plekken' door kan iedereen die daar zin in heeft lekker komen jammen! Neem je vrienden, vriendinnen, bandleden en je muziekinstrument mee en laat je creativiteit lekker gaan! Hiervoor hoef je je natuurlijk niet in te schrijven!

Voor de 9 plekken moet je je dus van tevoren inschrijven, dat kan door een mailtje te sturen naar danielle@p60.nl  of bel naar 020-3453445. Je krijgt dan direct te horen of je die avond kan optreden. Schrijf je snel in, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.


Vrijdag 2 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 21:00 uur | € 18,00 vvk | € 20,00 deur

Martin Turner’s Wishbone Ash

Martin Turner’s Wishbone Ash is één van de meest duurzame en geliefde Britse rockbands.  Met een album verkoop die in de miljoenen loopt en optredens wereldwijd hebben zij hun sporen reeds verdiend. Op 2 september 2011tember staan zij in P60 en brengen de klassieke releases weer tot leven.

Er mag zeker gezegd worden dat Martin Turner’s Wishbone Ash een unieke band is. Het is één van de weinige bands die na zo een lange tijd nog steeds bestaat en nog steeds wereldwijd optreedt. De band werd vooral bekend om hun album release Argus uit 1972. In dit jaar werd het album één van de best verkochte Britse albums en verkozen tot “album van het jaar”. Tijdens de optredens speelt de band dan ook veel materiaal van dit klassieke album naast een grote variatie nummers van de overige releases. Martin Turner’s Wishbone Ash, staat als eerste van hun tour door Nederland in P60. Met een zo ervaren band is er geen twijfel over mogelijk dat dit een klassieke rock avond gaat worden!


Zaterdag 3 september 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night

Ook Local The Night mag niet ontbreken in het spetterende nieuwe seizoen van P60. De avond waar Amstelveens talent ontdekt wordt. Vanavond is het de beurt aan Anna Jovest, DEAR en Alice Good


Donderdag 8 september 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night Vanavond is het onder andere de beurt aan de mannen van Tycus en No Guarantees


Vrijdag 9 september 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 10,00 vvk | € 15,00 deur

We Are The Future: Quintino

Deze avond gaan we terug naar het begin in de magische tuin van Adam en Eva... DJ's Looney Tune, Jay Are, Martin Garrix, Darryl Dwight, Sleazy Stereo, Gellino & Total Touch en Quintino maken het feestje af met de vetste beats! Welkom in P60….We Are the Future!

Al het goede komt van ver? We dachten het niet, want met de DJ’s in Nederland zit het meer dan goed! Op vrijdag 9 september 2011 staat dan ook niemand minder, dan super DJ Quintino in P60! De man raast de clubs en festivals af met een energieke set van electro, club en dance. Waar het grote publiek Quintino kent van opzwepende krakers als Rap Das Armas en het huidige Music Oh (ft Apster), maakt de DJ zich zo nu en dan zelfs ook schuldig aan een subtiele move richting de dubstep. Van alle markten dus thuis en Quintino laat zich vanavond van zijn beste kant horen: met de vetste remixen, snoeiharde electro en vooral.... live!


Zaterdag 10 september 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 13,00 vvk | € 14,00 deur

Peter Pan Speedrock + supports Gewapend Beton & The Works

De band die eerder al op het podium stond met o.a. Motorhead, Nashville Pussy en Turbonegro, staat in september 2011tember in P60! Afgelopen jaar kwam het nieuwe album We Want Blood uit. De reacties van verschillende media liegen er niet om: We Want Blood is een dijk van een album. Het album is harder en ruiger en kent weer meer snellere nummers. De mannen van Peter Pan Speedrock staan dit jaar niet alleen in ons kikkerlandje, maar breiden de tour uit naar Duitsland, Engeland en België.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Peter Pan Speedrock


Peter Pan Speedrock zorgt ervoor dat je de volgende ochtend als een zombie met een piep in de oren en een kraak in het hoofd, maar wel met een gelukzalige glimlach, stilletjes nageniet van een geweldige avond. Naast de felbegeerde minuut tijdens De Wereld Draait door, ontvingen alle drie de bandleden ook al een Duiveltje voor beste Nederlandse muzikant, gekozen door collega-muzikanten.

In 2003 traden de mannen van support act Gewapend Beton als 14-jarige snotneuzen binnen in de wereld van de raggende gitaren. Vier jaar later maakten zij naam met hun eerste plaat 17 Until We Die en de opvolger Empty Batteries (2009). Dit jaar kwam Big Dumb Kids uit, de volgende stap in de evolutie van de zogenaamde embryo punx.

Inmiddels is Gewapend Beton de 20 gepasseerd en kijkt de band nu al kritisch terug op zichzelf (titeltrack), maar veroveren de wereld onder hun eigen voorwaarden (World By Storm).  Met hun basis van punk en hardcore worden er ook uitstapjes gemaakt naar onheilspellende, haast psychedelische 70’s rockriffs. Met deze sound breken de mannen met gemak dóór gewapend beton. Je bent gewaarschuwd!

Vanuit Amsterdam brengen de vier mannen van The Works een extra support met rauwe sleazy, greasy en energieke Rock ’n Roll. Taboes als problemen van de moderne man (Endangered Species), generatiekloven (I Wanna Date Your Mom) en obesitas (I Might Have Love Handles, But I Can’t Handle Love) worden niet geschuwd.

Na het debuutalbum Beste Served Rare (2009) en de single Mokum, Mokum (2010) speelde de band al op podia in onder meer Belgie, Duitsland, Frankrijk en Spanje en deelde The Works stages met Nine Pound Hammer, The Fleshtones, The Kids en Brutal Knights.

Dit jaar verscheen een 7” plaat met hun Servische vrienden van Hosenfefer met een opvolgende Balkan tour.


Zondag 11 september 2011 | zaal open 19:30 uur | aanvang 20:00 uur | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Halve Finale Singer/Songwriter GPNL

Als poppodium levert P60 graag een bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuw talent. Daarom hosten wij in september 2011tember twee halve finales van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende popcompetitie van Nederland.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. Één stap verwijderd van de finale en strijdend voor de titel beste Singer/Songwriter zijn:

Aafke Romeijn, Angela Moyra, Chris Kok, Echovox, Guy Corneille, Half Way Station, Jalise, Jeroen Kant & Ratten in de Schuur, Lucas Hamming, Port of Call, Rina Mushonga, Stephen Wings & The Regulars, Sue the Night, Uinko Eerenstein, Yori SwartAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.